Sanattomat halaukset ja kirjoituskoneella kirjoitettu onnittelukirje – Marko Anttila on viettänyt kesän kansakunnan kaapin päällä

44:13
Marko Anttila, Niko Ojamäki, Veli-Matti Savinainen, Juho Lammikko ja Antero Mertaranta vierailivat Porin SuomiAreena-tapahtumassa muistelemassa kevään kultaisia tapahtumia.

MM-kultaa voittanut leijonajoukkue on viettänyt ikimuistoista kesää mestaruusjuhlien jälkeen. Joukkueen kapteeni Marko Anttila avasi Porin SuomiAreena-tapahtumassa Leijonien ohjenuorana toiminutta kun aika on -teemaa.

– MM-projekti on pitkä pätkä. Siinä mennään seitsemän viikkoa yhdessä ja moni jätkä oli alusta asti mukana. Jos olet jatkuvasti taistele ja tappele -moodissa, se kuluttaa liikaa. Kun aika on -teeman idea oli siinä, että ollaan parhaimillaan silloin kun täytyy olla eli peleissä ja harjoituksissa. Muun ajan saa pelata vaikka sitten sitä pleikkaria, jota itsekin sorruin muutaman kerran pelaamaan, Anttila nauraa.

Anttila on muiden pelaajien tavoin vastaanottanut kesän aikana mitä erilaisimpia onnitteluja ja muistamisia.

– Tsemppiviesteissä on koskettanut eniten viestien lähettäjien ikähaitari. Pienistä lapsista vanhuksiin. Osa on halannut, eivätkä ole sanoneet välttämättä mitään. Se on koskettavaa. 

– Vaimon vanhemmille oli tullut vanhalta liikunnanopettajalta onnittelukirje, joka oli kirjoitettu kirjoituskoneella. Se tässä on hienoa, että on saanut nostaa ihmisten suupieliä ylöspäin, Anttila sanoo..

– Sinänsä ei ole muuttunut mikään. Enemmän vain joutuu pysähtymään Prismassa. Suoraan ei pääse kurkuilta tomaateille.

Miten kaikista pelaajista Marko Anttila päätyi tekemään suurimman osan MM-turnauksen pudotuspelien tärkeimmistä maaleista? 

– Aikamoisia supaisujahan ne olivat paitsi viimeinen, joka oli ihan hieno. Hirveä halu oli vain voittaa. Neljäs arvoturnaus Leijonissa ja aiemmin ei ollut tullut menestystä. Nyt olin vielä kapteeni, joten tilanne oli ainutkertainen nyt tai ei koskaan. Suomessa on niin paljon hyviä pelaajia, ettei sitä koskaan tiedä, mahtuuko tulevaisuudessa enää joukkueeseen. Ne ajoivat eteenpäin.

Anttila aloittaa uuden kauden Helsingin Jokereissa syyskuun kolmas päivä KHL-kauden avausottelussa Avangard Omskia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja