Kultaleijona Savinainen näpäyttää MM-kisoista kieltäytyviä: ”En mä ainakaan ressaa reenaamisesta niin paljon”

MM-kisat varakapteenin roolissa opetti Veli-Matti Savinaiselle johtajuutta 3:14
Veli-Matti Savinainen kertoo MM-kultajuhlien vaikutuksesta kesäharjoitteluun sekä käsityksiä itsestään pelaajana nyt ja ennen.

Lähes kesäkuulle venynyt kiekkokausi ja pari viikkoa jatkunut maailmanmestaruuden juhlinta eivät ole häirinneet Veli-Matti Savinaisen uuteen kauteen valmistautumista. Hän ei täysin ymmärrä monen pelaajan perustelua MM-kisojen väliin jättämisestä kesäharjoitteluun vedoten.

Savinainen otti kaiken irti alkukesän MM-kultajuhlista, mutta on sen jälkeen painanut kovaa kesätreeniä valmistautuessaan KHL-kauteen Jokerien pelaajana.

–  Totta kai sitä pääsee vähän myöhemmin valmistautumaan alkavaan kauteen, mutta kyllä minä näkisin, että MM-kisat kuitenkin kehittävät ja pitävät jääkiekkoilijan kunnossa, Savinainen sanoo MTV:n haastattelussa SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

– En minä ainakaan stressaa treenaamisesta niin paljon kuin jotkut, jotka kieltäytyvät MM-kisoista sen takia, että he haluavat treenata. Se on joidenkin pelaajien mielipide, mutta minun mielestäni pelaaminenkin kehittää aika kivasti jääkiekkoilijoita.

– Mielestäni on aina hienoa edustaa Suomen leijonapaitaa ja on kunnia vetää se päälle aina, kun kutsu käy, Savinainen toteaa.

Viime kaudella kiinalaisseura Kunlunissa kiekkoillut Savinainen kertoo painaneensa täyttä treeniä maanantaista perjantaihin, mutta kesällä riittää viikonloppuina aikaa myös rentoutumiseen.

Tappavan tasainen taso löytynyt vanhempana kiekkomiehenä

MM-kisoissa isossa roolissa varsinkin henkisellä puolella ollut Savinainen kertoo olleensa erityisen ylpeä kultajoukkueen varakapteenin tehtävästään. Hän näkee kasvaneensa pelaajana paljon, muttei usko, että Bratislavan uroteot hänen uraansa merkittävästi vaikuttavat.

– En usko, että se mitenkään erityisesti vaikuttaa.

– Näkisin sen omana vahvuutena, että tasoni pysyy illasta toiseen samana eikä se heittele ylös ja alas. Näin vanhempana jääkiekkoilijana jo, se on mielestäni hyvä merkki, Savinainen pohtii.

– Nuorempana se taso on voinut ailahdella illasta toiseen aikamoisiakin harppauksia, mutta nyt vanhempana se on saatu pysymään tasaisen tappavana keskipisteenä. Tehdään sitä omaa duunia päivästä toiseen ja illasta toiseen.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat