Antero Mertaranta ja Marko Anttila tapasivat viimein, tarina Mörkö-lempinimen takaa avautui – "Karkasi vähän käsistä"

Marko Anttila nousi koko Suomen suureksi sankariksi kevään MM-kisoissa, kun Leijonat voitti upeasti maailmanmestaruuden. Turnauksen puheenaiheeksi nousi myös Anttilan uusi lempinimi ”Mörkö”, joka sai kansalta upean vastaanoton.

Leijonien ja Ruotsin välinen MM-puolivälierä on käynnissä ja ottelua on jäljellä alle kaksi minuuttia. Leijonat-kapteeni Marko Anttila lyö Suomen 4-4-tasoituksen Henrik Lundqvistin selän taakse. C Moren selostaja Antero Mertaranta repeää liitoksistaan. Mörkö löi sisään. Maanlaajuinen hitti oli syntynyt.

Marko ”Mörkö” Anttila nousi räjähdysmäisesti suomalaisten sankariksi iskemällä vielä mitalipeleissä tärkeitä maaleja Venäjän ja Kanadan verkkoon. Mörkö-huuma valloitti koko Suomen. Miten Mertarannan tunnemyrskyssä lausutusta heitosta tuli koko maan hitti?

– Tarinat syntyvät sillä hetkellä ja siinä tilanteessa, missä elät itsekin mukana. Tämä on tälle hienolle joukkueelle ja kapteenille palkinto siitä, että nyt saat kärsiä seuraavat vuodet ja vuosikymmenet. Ilosta, innostuksesta, sympatiasta ja kaikesta muusta teitä hienoja pelaajia kohtaan, siitä se syntyi, Mertaranta avaa lempinimen syntyä SuomiAreenan keskustelussa.

DJ ILG teki Mertarannan hehkutuksesta Löikö Mörkö Sisään -kappaleen, joka otettiin hilpeästi vastaan myös Leijonien joukkueessa. Myös itse selostushehkutuskin otettiin kultajoukkueessa jo lämpimästi vastaan.

– Se oli hauskinta siinä, että Rajalan Toni alkoi paukuttaa sitä sen Ruotsi-pelin jälkeen. Ajattelin jo silloin, että mitähän tästä tulee. Hyvää siitä on tullut. Ei se minua ole haitannut tähän mennessä. Siihen kerkesi tottua neljän päivän aikana, kun jätkät alkoi sitä paukuttamaan, Anttila muistelee.

– Katsoimme jo heti pelin jälkeen illallisella, että mitä Antsa on sekoillut siellä. Silloin ei ollut vielä biisiä tullut, mutta tiedettiin, että tästä tulee joku juttu. Siitähän tuli aika iso, kultahyökkääjä Niko Ojamäki jatkaa.

Myös Mertarannalle itselleen puolivälieräselostuksen suosio tuli puun takaa.

– Olen tarkoituksella halunnut olla vähän uutispimennossa, kun olen kisoissa itsekin töissä. Mullekin tämä karkasi vähän käsistä, kun rupesi tulemaan viestejä tästä biisistä, eikä mulla ollut mitään hajua, mistä on kysymys, Mertaranta naurahtaa.

Anttila ei itse ole ottanut paineita uudesta lempinimestään. Perheessä on tosin yksi henkilö, joka on ihastunut sensaation synnyttämään hittikappaleeseen.

– 2-vuotias tytär laulaa sitä biisiä tämän tästä. Hän on ainut, joka on hullaantunut siitä meillä, Anttila kertoo.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat