Samsungin tuleva päivitys paljastui – näin Galaxy-puhelimet uudistuvat Android Pien yhteydessä

Samsungin tulevasta käyttöjärjestelmäpäivityksestä on paljastunut kuvia ja tietoja, kertoo XDA-Developers. Kyseisen Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversion lisäksi Galaxy-puhelimet saavat tuoreimman Samsung Experience 10.0:n. XDA-Developersissa julkaistut kuvat ovat peräisin Galaxy S9+:sta, johon oli asennettu varhainen versio tulevasta päivityksestä.

Käyttöliittymä saa merkittäviä muutoksia Android 9 Pien myötä. Moniajovalikko uudistuu, kaikkialla on aiempaa pyöristetympiä kulmia ja jatkossa laitteeseen saa myös tumman teeman, jota Samsung kutsuu Yöteemaksi. Uutena ominaisuuten Galaxy-puhelimiin tulee ”lift to wake” eli puhelin ”herää”, kun se otetaan käteen esimerkiksi pöydältä.

Tulevassa päivityksessa Galaxy-puhelimet saavat myös eleohjauksen perinteisten toimintonäppäinten lisäksi. Samsung ei kuitenkaan käytä Android 9 Pien eleitä, vaan ainakin varhaisessa versiossa Samsung käyttää omia eleitään. Esimerkiksi moniajovalikon saa auki pyyhkäisemällä ylöspäin näytön vasemmasta alalaidaista. Kotinäkymään pääsee pyyhkäisemällä keskeltä ja edelliseen pyyhkäisemällä oikealta.

Lukitusnäkymääkin on uudistettu. Kello sijaitsee uudessa versiossa näytön ylälaidan sijaan keskellä ja itse kelloakin on hieman muutetttu. Moniajovalikko on taasen jatkossa vaakatasossa eikä enää pystyasennossa. Tulevan tumman Yöteeman voi kytkeä päälle manuaalisesti, ajastaa sen toimimaan ilta- ja yöaikaan tai automaattisesti, jolloin puhelin huomioi ympäröivän valaistuksen.

Samsung ei ole vielä kertonut, milloin sen ensimmäiset Galaxy-puhelimet saavat Android 9 Pien ja Samsung Experience 10.0:n. Project Treblen ansiosta käyttöjärjestelmäpäivitysten pitäisi tulla nopeammin, mutta toistaiseksi aikataulu on vielä auki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja