Samsung luottaa erikoisuuksiinsa Galaxy S9 -puhelimissa – mitä seuraavaksi? ”Tulemme varmasti olemaan eturintamassa 5G:ssä”

Samsung julkisti sunnuntaina Barcelonassa uudet Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -lippulaivaälypuhelimensa.

Uutuuksissa Samsung on panostanut parannuksiin ennen kaikkea kameroissa. Uutta on vaihtuva aukon koko, toinen takakamera Galaxy S9+:ssa sekä Super Slow-Mo -hidastuskuvaus.

Galaxy S9 -puhelinten design on säilynyt pitkälti ennallaan Galaxy S8 -puhelimista.

”Kun testaamme puhelinten eri kokoja, olemme havainneet Galaxy S9:n ja Galaxy S9+:n kokojen olevan juuri sopivia”, kommentoi Samsungin tuoteportfoliosta ja kaupallisesta strategiasta vastaava johtaja Mark Notton Mobiili.fin haastattelussa. ”Viime vuonna Galaxy S8 -design otettiin erittäin hyvin vastaan, ja uskomme saman jatkuvan tänä vuonna.”

Tänä vuonna Galaxy S9:ssä ja Galaxy S9+:ssa on enemmän eroa kuin viime vuoden Galaxy S8 -malleissa. Galaxy S9+:ssa on suuremman näytön ja akun ohella kaksoiskamera takana sekä myös enemmän RAM-muistia.

Nottonin mukaan Samsung haluaa kahdella mallillaan tarjota vaihtoehtoja. Useimmille hyvääkin älypuhelinta hakevalle riittää yksi kamera, mutta jotkut haluavat kahden kameran tuomat lisämahdollisuudet.

Galaxy S9 -puhelinten vaihtuva aukon koko erottaa ne toistaiseksi kaikista muista älypuhelimista. Aukkojen koot ovat älypuhelimissa suurentuneet, ja nyt ollaan edetty sille tasolle, että hämärissä olosuhteissa paremman valovoiman mahdollistavalla kookkaalla aukolla alkaa toisaalta olla jo myös haittapuoliakin.

”Juuri nyt oli oikea aika ottaa käyttöön vaihtuva aukon koko”, kertoo Notton. Galaxy S9 -puhelinten pääkameran aukon koko on f/1,5, kun viime vuonna Galaxy S8 -puhelimissa oltiin edetty vasta f/1,7-koon aukkoon. Nyt rinnalle on tuotu mahdollisuus rajoittaa mekaanisesti aukon kokoa f/2,4-tasolle. Tämä mahdollistaa kokonaisuutena paremman kuvanlaadun kirkkaissa olosuhteissa, joissa suuresta aukosta ei ole hyötyä.

Käyttäjälle vaihtuva aukon koko ei varsinaisesti näy, vaan aukon koko vaihtelee kuvaustilanteen mukaisesti automaattisesti – paitsi, jos haluaa käyttää erillistä manuaalitilaa, jossa myös aukon koon pääsee nyt kahdesta vaihtoehdosta valitsemaan.

Galaxy S9 -puhelinten yhteydessä Samsung jatkoi myös kahden muun viime vuonna ensiesitellyn ominaisuuden – Bixby-virtuaaliavustajan sekä puhelimen pöytäkoneen keskusyksiköksi muuntavan DeXin – kehitystä eteenpäin.

Tällä kertaa Bixby sai uusia kykyjä myös erityisesti kameraan liittyen, kuten esimerkiksi lisätietojen esittämistä kamerakuvan päällä lähellä sijaitsevista kohteista tai kameran näkemistä tiedoista. ”Nämä voivat olla jokapäiväisiä käyttötilanteita useille ihmisille”, kommentoi Notton. Samsung ei kuitenkaan ole paljastanut, kuinka monta käyttäjää Bixbyllä on – ja kuinka usein Bixby aktivoidaan vain vahingossa. Myös Galaxy S9 -puhelimissa Bixbylle on pyhitetty edelleen oma painikkeensa puhelimen kyljellä.

Yritysasiakkaat ovat Nottonin mukaan ottaneet Samsungin DeXin vastaan erittäin hyvin. Se mahdollistaa puhelimen liittämisen näyttöön ja ohjainvälineisiin ja käytön pöytätietokoneen tavoin. Galaxy S9:n rinnalla päivänvalon näkee uusi DeX Pad, joka helpottaa käyttöä muun muassa mahdollistamalla puhelimen näytön käytön hiiren ohjaamiseen.

Yrityksille DeX mahdollistaa Nottonin mukaan kannettavista tietokoneista luopumisen.

Samsungin ja koko mobiilialan tulevaisuudessa siintävät yhä kiristyvä kilpailu sekä pian siirtymä 5G:n aikakauteen. Muuttaako tämä alan kilpailuasetelmia, nähdään tulevien parin-kolmen aikana. Tällä hetkellä Euroopan markkinoilla ovat vahvasti kiinalaisvalmistajista laajentumassa Xiaomi ja Oppo. ”Eurooppa on erittäin vahva markkina, ja kasvaa yhä. Me pidämme kilpailusta, sillä enemmän kilpailua tarkoittaa parempia ratkaisuja kuluttajille”, toteaa Notton ottamatta todella kantaa uusien kilpailijoiden mukaantuloon markkinoille yhä vahvemmin yhä useammilla alueilla.

”Alkavalla viikolla tullaan varmasti puhumaan paljon 5G:stä. Mekin investoimme siihen rutkasti. Voin sanoa, että Samsung tulee varmasti olemaan eturintamassa 5G:ssä”, lupaa Notton.

Voi olla, ettei 5G-tukea vuoden päästä nyt esiteltyjen Galaxy S9 -puhelinten seuraajissa. Ensimmäisiä 5G-älypuhelimia kuitenkaan odotetaan markkinoille jo noin vuoden päästä, mutta 5G:n mukaan tuomisella voi olla aluksi myös haittavaikutuksia laitteiden kokoon, akunkestoon ja hintaan, joten valmistajat eivät välttämättä esittele sitä ensimmäiseksi tärkeimmissä uutuuksissaan, vaan niiden rinnalle kenties hieman näytösluonteisesti tuotavissa niche-uutuuksissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja