Mainos

Sampo Pankki euromaiden tilanteesta: Rampa taluttaa rampaa

Irlannin Euroopan Unionilta ja kansainväliseltä valuuttarahasto IMF:ltä saamaa kymmenien miljardien eurojen tukipakettia on kuvattu yleisesti välttämättömäksi.

Jotain piti tehdä, joku päätös oli välttämätön, sanoo myös Sampo pankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.

- Tämä nyt oli varmaan huonoista vaihtoehdoista se vähiten huono, Kuoppamäki linjasi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa aamulla.

Diplomaattilähteiden mukaan talousvaikeuksiin ajautunutta Irlantia 80-90 miljardilla eurolla. Kuoppamäen mukaan paketti on mittava, mutta koko Eurooppaa siitä ei ole pelastamaan.

- Se tulee olemaan niin suuri, että Irlanti selviää sen voimin kolme, jopa neljäkin vuotta ja pystyy laittamaan sen turvin julkista talouttaan kuntoon. Ei tämä kuitenkaan sitä tarkoita, että Euroopan velkakriisi kokonaisuudessaan olisi takana.

Irlannin apupakettia on yleisesti perusteltu sillä, että ilman sitä koko Eurooppa ja erityisesti talousongelmien kanssa kamppailevat maat, kuten Portugali ja Espanja, saattavat ajautua entistä suurempiin vaikeuksiin.

- Tilanne on finanssikriisin jäljiltä edelleen erittäin herkkä vaikka parannustakin on tapahtunut. Edelleen yksittäinen pieneltäkin vaikuttava asia saattaa keikauttaa tilanteen toiseen suuntaan, sanoo myös Kuoppamäki.

Muidenkaan euromaiden talous ei ole huippukunnossa, joten massiiviset avustusoperaatiot voivat osoittautua vaikeiksi.

- Rampa taluttaa toista rampaa, Kuoppamäki toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.