Sampo Kaulanen julkaisi pysäyttävän kirjoituksen tuntemuksistaan: "Masentaa ja muutenkin alakuloinen fiilis"

Suomen sympaattisin kauppias eli rajun nuoruuden – Sampo Kaulanen avautuu suorassa haastattelussa 13:15
Sampo Kaulanen eli rajun nuoruuden – avautuu asiasta MTV Uutiset Livelle

Suomen sympaattisin kyläkauppias jakaa rehellisesti tuntemuksiaan sosiaalisessa mediassa. 

Kyläkauppaa Suomen Lapissa, Äkäslompolossa pitävä Sampo Kaulanen julkaisi rehellisen päivityksen tuntemuksistaan Instagram-tilillään. Kuva on otettu vuodelta 2018, kun kyläkauppias osallistui Nelosen Selviytyjät-ohjelmaan voittaen sen. Kuvassa Kaulasella on kyyneleet silmissä. 

– Kuvan mukainen fiilis. Ahdistus tuntuu pusertavana olona rinnassa ja jokaisella henkäyksellä.Masentaa ja muutenkin todella alakuloinen fiilis. Keskivaikean masennuksen tunnuspiirteet ilmoilla. Näitä oloja on toki aiemminkin tullu ja menny.. Pitää vaan koittaa hengittää, ottaa kylmiä suihkuja ja uskoa et oikeus voittaa, hän kirjoittaa kuvansa yhteyteen. 

Kaulasen seuraajat tsemppaavat häntä kommenteissa. 

– Tiedän tunteen kun masennus hiipii takaisin. Tsemppiä ja älä anna periksi, seuraaja kirjoittaa.

– Muista suurin osa niistä on vain ajatuksia. Sitä ilkeää sisäpuhetta, toinen seuraajista viestitttää. 

Kolhuja matkan varrella

Kaulanen pitää kyläkauppaansa hiihtokeskuksessa Ylläksellä, joka tyhjeni turisteista koronakriisin myötä. Kyläkauppias julkaisi maaliskuussa tyhjästä hiihtokeskuksesta lohduttoman näyn. Koronakriisi iski juuri silloin, kun Lapissa sesonki oli parhaimmillaan. 

– Kyllähän tämä tuntuu maailmanlopun tunnelmalta. Kelit parhaimmillaan, eikä ole ihmisiä missään. Odottava ja seisahtunut fiilis, vähän kuin maailmanlopun edellä, Kaulanen sanailee videolla vastauksena somessa saamiinsa kyselyihin, hän kirjoitti tuolloin Instagramissaan. 

Kaulasen papan perustama kyläkauppa on saanut kolhuja matkan varrella. 

– 1990 luvulla oli lama. 2000 luvun alussa toinen kupru. Mie tulin kelkkaan mukaan 2005 ja jouduin sitten sen valuuttakriisin runtelemaksi 2008 luvun aikana, Kaulanen kirjoitti Kauppiaanrouva-blogissa.

Kaulanen kertoi huhtikuussa julkaistussa blogitekstissä, että vuosi 2008 on ollut hänelle yksi tärkeimmistä oppikouluista elämässä. 

– Mulla ahisti siihen aikaan niin paljon kun firma oli menossa alta, tuli avioero ja nämä johti dokaamiseen ja lääkkeisiin. Nuista minun ei tarvi enempää jauhaa, koska se ei ole tämän jutun pointti.


Lue myös:

    Uusimmat