Sampo Kaulaselta raju paljastus – joutui valuuttakriisin runtelemaksi vuonna 2008: "Firma oli menossa alta, tuli avioero ja nämä johtivat dokaamiseen ja lääkkeisiin"

Suomen sympaattisin kauppias eli rajun nuoruuden – Sampo Kaulanen avautuu suorassa haastattelussa 13:15
Sampo Kaulanen kertoo MTV Uutiset Livessä rajusta nuoruudestaan.

Sampo Kaulasen pyörittämä kyläkauppa on kokenut matkansa varrella kolhuja. 

Äkäslompolossa ruokakauppaa pyörittävä Sampo Kaulanen kertoo vaimonsa Michelle Murphy-Kaulasen pitämässä Kauppiaan rouva -blogissa tämän hetkisestä tilanteestaan sekä ajatuksiaan yrittäjyydestä koronakriisin keskellä. 

Tärkein sanoma hänellä on se, että tuleen ei auta jäädä makaamaan, eikä syytellä muita tilanteesta. 

– Ja sitten jos firma sattuisi menemään nurin niin mie ainaki kokisin, että jos kaikki on tehty ja jokanen kivi on käännetty et selvitään niin enempää en vain pysty tekemään ja silloin se asia on vain niin. Sitten pitää keksiä taas jotain uutta. Mut tilannetta on turha itkeä.

Vaikeat ajat

Jounin Kauppa, jota Kaulanen pyörittää, on hänen pappansa perustama. Kaulanen kertoo, että sodan jälkeen hänen pappansa piti saada perheelle leipä pöytään, jonka vuoksi hän perusti kaupan. Vuoden 1980 jälkeen kauppaa alkoi pyörittämään Kaulasen vanhemmat, vuonna 2005 hän itse hyppäsi siihen mukaan. 

Kauppa ja yrittäjyys on vuosikymmenien aikana joutunut kolhujen keskelle.  

– 1990 luvulla oli lama. 2000 luvun alussa toinen kupru. Mie tulin kelkkaan mukaan 2005 ja jouduin sitten sen valuuttakriisin runtelemaksi 2008 luvun aikana, Kaulanen kirjoittaa.

Kaulanen kertoo, että vuosi 2008 on ollut hänelle yksi tärkeimmistä oppikouluista elämässä. 

– Mulla ahisti siihen aikaan niin paljon kun firma oli menossa alta, tuli avioero ja nämä johti dokaamiseen ja lääkkeisiin. Nuista minun ei tarvi enempää jauhaa, koska se ei ole tämän jutun pointti.

Kaulasen äiti on ollut poikansa tukena koko ajan. 

– Muistan kun lääketokkuran takia olin AA-kerhossa ja siellä kuulin sen edellä mainitun tyyneysrukouksen. Sen sanoma on hyvä. Mie käsitän sen tänäkin päivänä niin, että minun on aivan turha itkeä ympäriltä tulevia tilanteita ja valittaa olosuhteita tai työntää vastuuta naapurille, hallitukselle tai kiinalaisille ku se ei vaikuta mitään. Ainoa mihin pystyn vaikuttamaan on oma toiminta ja miten tässä touhussa uidaan mukana, Kaulanen jatkaa kirjoituksessaan. 

Lue koko postaus täältä.

Lue myös:

    Uusimmat