Sampo Kaulanen ikuisti lohduttoman näyn koronakriisin keskeltä – hiihtokeskuksen rinteet kylpevät auringossa täysin tyhjillään: "Kuin maailmanlopun edellä"

10:01
Sampo Kaulanen käytti lääkkeitä ja alkoholia sekaisin – nyt hän kertoo elämänsä uudesta suunnasta

Julkkiskauppias Sampo Kaulasen videot Ylläkseltä paljastavat karulla tavalla, kuinka koronakriisi runtelee Lapin-matkailua.

Muun muassa Selviytyjät Suomi- ja Diili-ohjelmista tuttu kauppias Sampo Kaulanen julkaisi maanantaina Instagramissa kaksi videota, jotka kertovat karua kieltään siitä, kuinka meneillään oleva koronakriisi iski Lapin-matkailuun kesken parhaimman hiihto- ja laskettelusesongin.

Äkäslompolossa ruokakauppaa pyörittävä Kaulanen ikuisti videolla Ylläksen hiihtokeskuksen, jonka rinteet kylpevät auringonpaisteessa ja hyväkuntoisen näköisinä täysin tyhjillään.

– Kyllähän tämä tuntuu maailmanlopun tunnelmalta. Kelit parhaimmillaan, eikä ole ihmisiä missään. Odottava ja seisahtunut fiilis, vähän kuin maailmanlopun edellä, Kaulanen sanailee videolla vastauksena somessa saamiinsa kyselyihin.

Kaulanen julkaisi myös toisen videon, joka paljastaa, kuinka tiet ovat hiljentyneet alueella, kun turistit ovat jääneet koteihinsa. Reilut neljä minuuttia kestävän videon aikana vastaan tulee vain pari hassua autoa ja vain satunnaisia kävelijöitä. Myös Kaulasen kaupan edustalla on lähestulkoon aavemaisen hiljaista.

– Kuollut matkailukeskus. Tähän aikaan vuodesta Ylläs on täynnä matkailijoita. Nyt ilmassa leijjailee seisahtunut tunnelma. Yrittäjät ovat ongelmissa ja ihmiset peloissaan, Kaulanen kuvailee videonsa yhteydessä pohjoisessa vallitsevaa tunnelmaa.

– Toivotaan, että ihmiset selviävät tämän kaiken yli ilman että menettävät terveyttään ja toimeentuloa. Vaikeaa se tulee olemaan. Tsemppiä kaikille! hän jatkoi.

MTV Uutiset tavoitteli Kaulasta kommentoimaan videoitaan, mutta kauppiaan mukaan videoilla on kaikki, mitä hänellä on sanottavaa tilanteesta.

Kaulanen on aiemmin kertonut avoimesti perheyrityksensä taloustilanteesta muun muassa viime syksynä julkaistussa elämäkerrassaan. Kirjasta kävi ilmi, että hyvästä katteestaan huolimatta Jounin kaupan velkataakka on edelleen kova.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja