Mainos

Samalla luokalla ollut poika pukeutui mekkoon – perhe otti lapsensa pois koulusta

 Brittivanhemmat ottivat kuusivuotiaan lapsensa pois koulusta, koska hän "hämmentyi" luokkatoverinsa vuoksi.

Nigel ja Sally Rowe ottivat lapsensa pois koulusta erikoisesta syystä: vanhemmat päättivät kotiopettaa lastaan, koska hän "hämmentyi" luokkatoverinsa vuoksi. Lapsen luokkatoveri käytti mekkoa, vaikka oli Rowejen mukaan poika.

– Lapseni tuli koulusta kotiin eräänä päivänä ja sanoi "isi, olen hämmentynyt", Nigel kertoi tv-ohjelmassa.

– Miten lapset käsittelevät tätä asiaa?

Jos video ei näy, katso se täällä.

Isän mukaan lapset luokalla ovat kuusivuotiaita, ja pojan mekon käyttämisellä voi olla "vaikutuksia" heihin. 

"Ongelma on aina vanhempien ja aikuisten"

Vaikka perhe on saanut myös tukea päätökselleen, sosiaalisessa mediassa moni on huomauttanut, ettei asiassa ole mitään vaikeaa: vanhemmat olisivat esimerkiksi voineet kertoa lapselleen, että ihmisen pukeutumisvalinnat kuuluvat vain ihmiselle itselleen.

– Eli he nappasivat lapsensa pois koulusta, jossa hänellä oletettavasti oli ystäviä, koska eivät kyenneet selittämään, että lapset ovat erilaisia? Nimimerkki wxle ihmetteli Twitterissä.

– Viisivuotiaaltani meni viisi minuuttia ymmärtää asia. Kokonaista viisi minuuttia, käyttäjä nimeltä Neal Mackie totesi.

Hän kuitenkin sai kommentteja, joissa sukupuolen moninaisuutta pidettiin "liian vaikeana" aiheena lapsille. Mackie päätti neuvoa muita siinä, miten asiasta voi keskustella:

– "Pojat ja tytöt voivat käyttää mitä tahansa vaatteita, mitä haluavat". Noin. Nyt olemme päässeet sosiaalisesti rakennettujen stereotypioiden yli, hän kiteytti.

– Ongelma on aina vanhempien ja aikuisten, ja he käyttävät lapsia tekosyynä. Lapset ovat tyhjiä tauluja, ja oppivat, mitä opetamme heille, nimimerkki Captain Revo sanoo.

***

0:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.