Mainos

Sama pankki, eri asuntolainamarginaali – katso pankkikohtaiset tiedot

Uuden asuntolainan hinta vaihtelee asiakkaiden välillä yhä enemmän myös saman pankin sisällä. Taulukon vaihteluvälit ovat pääkaupunkiseudulla toimivien pankkien MTV3 Uutisille antamia arvioita.

Saman pankin perimässä hinnassa eli marginaalissa voi olla enimmillään jopa prosenttiyksikön ero. Rahassa tämä tarkoittaa jopa useita tuhansia euroja.

Pankkien ansainta on nyt aiempaa tiukemmassa, ja hyvistä asiakkaista kilpaillaan.

– Aika voimakkaasti esimerkiksi Finanssivalvonta on linjannut näitä lainoitusasteita. Se johtaa siihen, että kilpaillaan niistä asiakkaista, joilla on hyvin omia säästöjä ja selkeästi tuhti maksukyky, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen.

Finanssialan Keskusliitto arvioi, että marginaalien vaihteluväli levenee entisestään. Kehitys on ollut näkyvissä muutaman vuoden ajan. Pankit syynäävät maksukyvyn, ja asiakkaan luottoriski näkyy entistä enemmän hinnassa. Luokitteluun vaikuttavat muun muassa ammatti, perhekoko ja luottokorttien käyttö.

Lainan hintaan vaikuttaa myös se, ottaako kylkeen tarjottavia erilaisia lisätuotteita.

Asuntolainatiskeillä on ollut hiljaista. Suomen Pankin mukaan toukokuussa nostettiin uusia asuntolainoja 1,5 miljardin euron edestä, neljännes vähemmän kuin vuotta aiemmin. Samalla keskimääräinen marginaali on hypähtänyt 1,04 prosentista 1,59 prosenttiin.

Marginaalien nousua tai laskua on vaikea ennustaa, mutta lainamarkkinoille odotetaan ainakin uutta vipinää ensi vuonna. Silloin LähiTapiola-pankki ja S-pankki ovat yhdistymässä.

(MTV3)

Katso Juha Kaijan juttu (Kymmenen uutiset 7.7.2013)

15:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.