Salon neuvokkaan pelastajapariskunnan toiminta kerää kehuja – meripelastuskeskus saattaa esittää sankareita palkittaviksi: "Todennäköisesti näin tapahtuu"

4:47
Meripelastusjohtaja Jani Vastamäki kertoi MTV Uutiset Livessä, miten Salon sankariteon tapahtumat etenivät! Tapausta käsitellään kohdasta 1:18 alkaen.

Meripelastuskeskus saattaa esittää Salon sankaripariskuntaa palkittavaksi. Sunnuntain vastaisena yönä veneilemässä olleen kaksikon toiminta pelasti jääkylmään mereen pudonneen miehen hengen.

Turun meripelastuskeskuksen meripelastusjohtaja Jani Vastamäki pitää pariskunnan toimintaa erittäin ansiokkaana.

Ripeästi toiminut pari oli veden varaan joutuneen miehen avunhuudot kuultuaan soittanut ensin johdonmukaisesti hätäkeskukseen, samalla pelastuspukua päälleen pukien. Tämän jälkeen he olivat lähteneet paikantamaan miestä, ja tajunneet hänet löydettyään myös huutaa sivullisia apuun miehen nostamiseksi laiturille.

– Erinomaisen hyvä toiminto, että jos on paikalla kaksi henkilöä, toinen soittaa ensin hätäkeskukseen, ja toinen alkaa valmistautua pelastamiseen, Vastamäki kehuu.

Vastamäki muistuttaa, että on jokaisen kansalaisen velvollisuus on auttaa, jos kohtaa avun tarpeessa olevan.

Palkinto urotyöstä luvassa?

Meripelastusjohtaja uskoo, että tilanteen olosuhteet huomioiden, pariskunnan toiminta pelasti miehen kuolemalta.

– Olosuhteet olivat sellaiset, että ilman lämpötila oli pakkasella ja merivesikin oli vain 6–7 asteista. Jos näin kylmässä meressä pakkassäässä on noin puolisen tuntia, niin se alkaa olla jo pitkä aika. Siinä vaiheessa alkaa jo tajunta heikentyä.

Meripelastusjohtajalla ei ole uutta tietoa merestä pelastetun henkilön tämänhetkisestä voinnista tai terveydentilasta. Pariskuntaan on oltu vielä yhteydessä pelastamisen jälkeen, mutta heidän ei tiedetä kommentoineen asiaa.

Vastamäki kertoo, että meripelastuskeskus esittää toisinaan palkittavaksi kansalaisia, jotka ovat ansioituneet tämänkaltaisissa tilanteissa.

– Todennäköisesti näin varmaan tapahtuu, hän sanoo viime öiseen urotyöhön viitaten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja