Salkkarit-vauva aloitti työt 9-päiväisenä – verokortti ennen Kela-korttia

Ruupertti Arponen aloitti Salatuissa elämissä lähes heti syntymänsä jälkeen.

Salattujen elämien tuorein näyttelijävahvistus on Sannin (Kerttu Rissanen) tällä viikolla syntynyttä vauvaa esittävä Ruupertti Arponen. Hän on tällä hetkellä neljän kuukauden ikäinen, mutta aloitti kuvaukset Salkkareissa jo 9 päivän iässä.

– Ystäväni oli saanut tietää, että sarjaan haetaan tiettyyn aikaan vastasyntynyttä vauvaa. Tajusin, että oma tilanteeni sopii täysin siihen aikatauluun. En siis ollut etukäteen suunnitellut, että vauvasta tulisi näyttelijä, Ruupertin äiti Tiina Arponen naurahtaa.

Poika syntyi lopulta sen verran yliajalla, että kuvausaikatauluja piti hieman muuttaa.

– Lopulta siinä kävi niin, että synnytys kuvattiin sarjaan samana päivänä, jona Ruupertti syntyi. Eli periaatteessa hän olisi voinut aloittaa vaikka jo aikaisemminkin. Verokortin hankin pojalle jo ennen kuin hän ehti saada Kela-kortin, hän jatkaa.

Kuvauksia Ruupertille osuu yleensä yhtenä tai kahtena päivänä viikossa, joskus harvemmin. Arponen pitää kuvauspäiviä äidin ja pojan yhteisenä harrastuksena. Hän on aina mukana kuvauksissa, ja silloin kun kamera ei käy, poika viihtyykin eniten äidin sylissä.

– Aikaa tähän menee suunnilleen saman verran kuin menisi esimerkiksi muskariin. Minulle tämä on henkireikä, kun pääsen äitiyslomalla välillä käymään työyhteisössä. On myös kiva, että Ruupertti tottuu heti siihen, ettei vierasta muiden syliä. Ja onhan tämä hauska lisä hänen CV:hensä sitten isompana, Arponen selittää.

Hän kehuu poikaansa helpoksi ja kiltiksi vauvaksi, joka on alusta asti toiminut luonnostaan "lähes käsikirjoituksen mukaan". Myös sarjan muut näyttelijät ovat ottaneet uuden tulokkaan innolla vastaan.

– Ruupertti on hurmannut kaikki täällä. Kerttu tulee tosi hyvin hänen kanssan toimeen, juuri tänään kehuin, kuinka luontevasti hän otti pojan syliin, Arponen kuvailee.

Kotikatsomossa Ruupertin roolisuorituksia ihastelevat myös kaksi vanhempaa sisarusta.

– Eilen katsoimme hänen ensiesiintymistään ja 8-vuotias tyttäreni otti innolla kännykällään kuvia tv-ruudusta, Arponen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat