Salatut elämät

Pihlajakadulla tapahtuu!

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Salkkari-näyttelijä Timo Jurkka kärsi pitkään oudosta vaivasta, joka sai lääkäritkin neuvottomiksi – näytteli neljä vuotta lähes kuurona: "Onneksi olin telkkarissa töissä"

0:56
Lassen ja Jutan salasuhde paljastui työpaikalla

Näyttelijä Timo Jurkka näytteli Salkkareiden suosikkihahmoa Lasse Sievistä lähes kuurona miltei neljän vuoden ajan.

Salatut elämät -sarjan suosikkihahmoihin lukeutuvan Lasse Sievisen syksy alkoi romanttisissa merkeissä, kun lempi leiskahti jälleen Jutan kanssa.

Lassea näyttelevä Timo Jurkka luonnehtii hahmoaan karkeasti kiukkuiseksi keski-ikäiseksi mieheksi ja lupailee, että faneille on tarjolla syksyn mittaan taattua Lassea.

– Eilen oli ensimmäinen työpäivä, ja homma jatkui hyvin lassemaisesti. Lasse taas sekoili, kaivoi itselleen hyvän kuopan ja sai nenilleen, kun ei osannut pitää päätään kiinni oikeassa paikassa, Jurkka kertoi sarjan pressipäivänä MTV Uutisille.

– Ihan vakiomeininkiä siis. Miten se nyt nokkansa tunkeekin joka asiaan, joka ei hänelle kuulu ja on aina oikeassa, mutta kukaan muu ei ymmärrä hänen nerouttaan.

Sen suhteen, kuinka Jutan ja Lassen romanssi etenee, Jurkka on vaitonainen.

Näyttelijä kertoo nauttineensa kesällä ennen kaikkea mökkeilystä niin Saimaan rannoilla kuin länsirannikolla. Jurkka aikoi nauttia mökkeilystä vielä tällä viikolla ennen kuin kuvaukset lähtevät täydellä höyryllä liikkeelle.

– Ensi viikolla homma lähtee sitten ihan kunnolla käyntiin. Tämä viikko on vielä vähän rennompaa.

Jurkka kertoi viime kesänä Me Naiset -lehden haastattelussa kuuroutuneensa lähes täysin neljäksi vuodeksi. Tämä tapahtui vuonna 2010, kun vasen korva kipeytyi ensin flunssan yhteydessä. 

– Vasemmassa korvassa oli kipua. Menin lääkäriin, kun luulin korvan tulehtuneen. Kun odottelin pari päivää, kipu meni pois, enkä huomannut silloin, että mulla on kuulon alenema. Se tuli ilmi puhelinkeskustelun yhteydessä. Oikeassa korvassa tapahtui sama juttu vuoden kuluttua, Jurkka muistelee.

Ensin hän lakkasi kuulemasta bassoääni ja myöhemmin keskiääniä. Lopulta hän kuuli vain korkeita ääniä. Jurkka kertoo, että kuulo on kuitenkin palautunut asteittain.

– Kuulo oli pahimmillaan todella huono, mutta on sittemmin palautunut. En ole käynyt lääkärissä mittauttamassa, missä tarkalleen mennään. Vasen korva on kuitenkin yhä huonompi kuin oikea, kertoo Jurkka, joka iloitsee etenkin siitä, että voi taas kuunnella musiikkia.

Yksiselitteistä syytä ei löytynyt

Näyttelijä kertoo havainneensa, että tilanne vaihtelee myös päivän mukaan. Tämän hän on huomannut esimerkiksi moottoripyöräharrastustensa parissa.

– Hälyisessä ympäristössä on vieläkin vaikeaa saada selvää puheesta. Ja prätkällä jos ajaa pitkään, niin hartiat menevät aika jumiin. Nytkin lähdetään kaverin kanssa vetämään prätkällä viisi tuntia. Saa nähdä, mitä kuulen sen jälkeen. Ainakin aika paljon suhinaa, hän nauraa.

– Endurossa se ei niinkään vaikuta, kun liikettä tulee niin paljon. Asvalttitiellä pitkään ajaessa asento on staattinen, joten niskat menevät jumiin.

Jurkka joutui käymään vaivansa kanssa lukuisien lääkäreiden vastaanotolla, mutta yksiselitteistä syytä kuulon heikkenemiselle ei löydetty. Yksi epäilys oli, että vaiva liittyisi Ménièren tautiin.

– Söin lääkkeitäkin siihen, mutta ne tekivät minut huonovointiseksi, eivätkä se auttanut yhtään. Söin myös kortisonia, mutta sekin on ihan kammottava aine, eikä silläkään ollut mitään vaikutusta.

Työnteko onnistui kaikesta huolimatta

Jurkka myöntää, että kuulon palautuminen on ollut helpotus niin työn kuin muunkin elämän kannalta. Hän pystyi kuitenkin koko ajan näyttelemään Salkkareissa. 

– Studio sopeutui siihen tosi hienosti. Kun kerroin, että nyt on tällainen tilanne, hirveän hienosti se otettiin huomioon. Onneksi olin telkkarissa töissä. Teatterissa esiintyminen olisi ollut todella vaikeaa. 

Tunnettuun teatterisukuun kuuluva näyttelijä ei ole tehnyt teatteria viime aikoina, mutta uskoo, että myös lavoille paluu olisi kuulon palauduttua jälleen mahdollista.

 – Pystyisin tekemään teatteria, se ei ole enää kuulosta kiinni. Eihän sitä koskaan tiedä. Minusta on ollut aina kivaa näytellä liveyleisölle varsinkin pienemmällä näyttämöllä.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla! Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja