Salaperäinen sometili käynnisti hulvattomat salaliittoteoriat: ”Mitä sinä haluat meistä?”

Kännykkäkamerat kuumana – mitä saa julkaista somessa? 8:08

Erään Instagram-tilin omituinen toiminta herätti rutkasti keskustelua Twitter-käyttäjien keskuudessa.

Yllä olevalla videolla keskustellaan siitä, mitä sosiaalisessa mediassa saa julkaista.

Niin kutsutut bottitilit ovat tuttu riesa sosiaalisessa mediassa. Niinpä kun 19-vuotiasta Paul Williamsia alkoi Instagramissa seurata epäilyttävältä kuulostava lisajames419419-niminen tili, hän piti sitä tyypillisenä esimerkkinä tällaisesta bottitilistä.

Williams kuitenkin päätti vilkaista, mitä muita tilejä mystinen Lisa James Instagramissa seurasi. Yllätys oli melkoinen, kun Williams huomasi, että seurattujen listalla oli vain miehiä, joilla oli yksi tietty asia yhteistä hänen kanssaan – nimittäin nimi.

Seurattavien listalla oli liki 200 Paul Williams -nimistä miestä.

"Mitä sinä haluat meistä?"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minua alkoi seurata tili, jota luulin spämmiksi... Mutta sitten katsoin, keitä hän seurasi. Mitä sinä haluat meistä?" Williams kirjoitti Twitterissä, jossa hän jakoi kuvakaappauksen Jamesin seuraamista miehistä. 

Twiitti ansaitsi kymmeniä tuhansia tykkäyksiä. Moni Twitter-käyttäjä epäili Lisa Jamesin olevan raskaana ja etsivän lapsensa Paul Williams -nimistä isää, mutta myös muita teorioita heitettiin ilmoille.

"Ehkä hänen pastorinsa kertoi hänelle, että hänen tulevan aviomiehensä nimi on Paul Williams", ehdotti puolestaan eräs twiittaaja. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ensimmäisessä Terminator-elokuvassa Arnie tappoi monta Sarah Connoria ennen kuin löysi sen oikean. Sanonpahan vaan." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Tyttö luultavasti tapasi Paul Williamsin juhlissa, mutta unohti antaa tälle numeronsa, joten nyt hän yrittää etsiä tämän tiliä. En kestä. Jätä tyttöraukka rauhaan." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– Teorioihin kuului myös se, että Lisa on oikeasti FBI-agentti Paul Williams -nimisille, ja hän käyttää Instagramia heidän tarkkailuunsa, Williams kertoi somessa heränneistä epäilyistä Buzzfeedille.

"Onko tämä joku hallituksen salaliitto?"

Williams itse päätti ottaa selvää salaperäisen naisen motiiveista ja lähetti tälle yksityisviestin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mitä sinä haluat meistä? Onko tämä jokin hallituksen salaliitto? Joku laboratoriokoe?" Williams kysyi.

Mutta ilmeisesti nainen blokkasi Williamsin kokonaan, mikä herätti vain lisää kysymyksiä.

– Yleensä botit eivät blokkaa käyttäjiä, joten eliminoin sen teorian, Williams totesi Buzzfeedille.

Lisäksi naisen profiilikuva paljastui aikuisviihdetähti Briana Leen kuvaksi.

"Yksikään nimi ei ole turvassa"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Juoni tiivistyi entisestään, kun eräs Twitter-käyttäjä huomasi mystisen tilin unohtaneen Williamsit ja alkaneen heidän sijaansa seurata Thompson-nimisiä henkilöitä.

"Yksikään nimi ei ole turvassa", julisti eräs Twitter-käyttäjä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Useat sivustot, muun muassa Buzzfeed ja Business Insider, ovat ottaneet yhteyttä "Lisa Jamesiin" mysteerin selvittämiseksi, mutta eivät ole saaneet vastausta.

Lue myös:

    Uusimmat