Saksan poliisi etsii puhallusputkella ampunutta hyökkääjää – useita loukkaantunut

Saksan poliisin mukaan hyökkääjä haavoitti kolmea ihmistä ampumalla puhallusputkella Kölnissä. Poliisi etsii silminnäkijöitä tapahtumalle.

Saksan poliisi kertoi maanantaina etsivänsä hyökkääjää, jonka uskotaan ampuneen tikkoja puhallusputkella kolmeen uhriin Kölnissä. 

Asiasta kertoi DW.

Poliisin mukaan tikat olivat useita senttejä pitkiä ja ne osuivat julkisen liikenteen työntekijään, rakennusmieheen ja ohikävelijään maanantaiaamuna.

Hyökkäys tapahtui Barbarossaplatzilla aukiolla. Useat poliisiyksiköt etsivät tapahtumalle silminnäkijöitä ja seuraavat videokameranauhoja saadakseen havaintoja hyökkääjästä.

Poliiseilla ei ole tietoa hyökkääjän motiiveista. Poliisi ei kommentoinut myöskään hyökkääjän syitä käyttää puhallusputkea vahingoittamaan uhreja.

Puhallusputket laillisia Saksassa

Puhallusputkilla on pitkä historia, joka ulottuu muinaisiin sivilisaatioihin. Niitä käytettiin metsästämiseen esimerkiksi Itä-Aasiassa ja Amerikan alkuperäiskansojen parissa.

Puhallusputkilla metsästettiin esimerkiksi rottia ja pikkuoravia. Tikkojen päät upotettiin myrkkyyn, jotta uhrit halvaantuivat tikkojen osuessa niihin.

Puhallusputket ovat laillisia Saksassa ja niiden omistajilla on oma yhdistys, joka ajaa niiden käyttäjien etua.

Puhallusputkia koskevat säännöt vaihtelevat maiden välillä. Esimerkiksi Iso-Britanniassa, Kanadassa ja joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa puhallusputket on säädetty laittomiksi.

Saksalainen yhdistys toteaa puhallusputkia käytettävän lähinnä urheiluun ja ajanvietteeseen, eikä se ohjeista puhallusputkien käyttäjiä tähtäämään ihmisiin tai edes puihin. Yhdistys antaa ohjeita puhallusputkiin sopivien panosten tekemiseen ja tikkojen hankkimiseen.

Saksassa on muitakin mahdollisesti tappavia aseita, jotka ovat laillisia, kuten varsijouset. Ne eivät tarvitse lisenssiä, mutta niitä ei voi myöskään käyttää kalastukseen tai metsästykseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja