Saksan maajoukkuepomo tulisilla hiilillä MM-fiaskosta – liitolta jo tyly viesti: "Tämä on vaatimuksemme"

Saksan päävalmentaja latasi tylyä tekstiä maajoukkueen tilasta:"Nämä ovat asioita, joita pitää ottaa huomioon" 1:27
Saksan päävalmentaja latasi tylyä tekstiä maajoukkueen tilasta: "Nämä ovat asioita, joita pitää ottaa huomioon."

Saksan jääminen tylysti jalkapallon MM-kisojen pudotuspelien ulkopuolelle käynnisti heti spekulaation putoavista päistä lajin mahtimaassa. Saksan jalkapalloliitto vaatii nopealla aikataululla kattavaa analyysiä maajoukkueen urheilujohtajalta Oliver Bierhoffilta, joka seisoo oman ja päävalmentaja Hansi Flickin jatkon takana. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Pääkuvan videolla Saksan päävalmentajan Hansi Flickin ensianalyysi MM-fiaskon taustoista suomeksi tekstitettynä. 

Saksa jäi MM-kisoissa toista kertaa peräkkäin alkulohkoon, kun sen neljän pisteen saldo ei riittänyt Qatarin turnauksen E-lohkossa vertailussa Japanille ja Espanjalle. Kesällä 2021 EM-kisojen saldona oli tappio neljännesvälierässä. 

Tällainen kolmen turnauksen saldo on täydellinen mahalasku lajin suurmaalle, joka isännöi EM-kisoja reilun puolentoista vuoden päästä. 

– Voitte kuvitella, että tunnemme suurta pettymystä. Tämä putoaminen on äärimmäisen tuskallinen, Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Bernd Neuendorf kertoi Reutersin mukaan medialle Dohan lentokentällä perjantaina. 

Joukkueeseen kohdistui isoja paineita Qatarin turnauksen alla, mutta karu lopputulos sekä tulevat EM-kotikisat nostavat niitä entisestään. 

Neuendorf ilmoitti perjantaina, että hän järjestää ensi viikoksi tapaamisen päävalmentaja Flickin, urheilujohtaja Bierhoffin ja liiton varapuheenjohtajan, Dortmundissa toimitusjohtajan pestiä hoitavan Hans-Joachim Watzken kanssa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hän lähetti jo terveiset Flickille ja Bierhoffille. 

– Odotamme urheilujohdolta analyysiä tämän turnauksen urheilullisesti annista sekä suunnitelmaa jatkosta kohti EM-kotikisoja. Analyysin pitää sisältää myös maajoukkueen kehitys vuodesta 2018 eteenpäin. Tämä on vaatimuksemme, Neuendorf linjasi.  

Entinen huippupelaaja, maajoukkueen johtotehtävissä vuodesta 2004 toiminut Bierhoff totesi torstaina, ettei aio itse päättää jatkostaan, vaan jättää sen muiden arvioitavaksi. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

– Totta kai ymmärrän, että nyt käynnistyy prosessi, ja keskusteluja käydään, Bierhoff kommentoi Bildin mukaan ennen poistumistaan MM-stadionilta ja lisäsi vielä näkemyksensä Flickin asemasta. 

– Hansilla on sopimus vuoteen 2014 saakka. Oletan, että hän noudattaa tätä. 

Flick vahvisti torstaina halunsa jatkaa tehtävässä. 

Saksan tähtipelaaja tunteikkaana MM-kisaurakan jälkeen – jätti jo jäähyväisiä faneille 0:55
Saksan tähtipelaaja tunteikkaana MM-kisaurakan jälkeen – jätti jo jäähyväisiä faneille.

Lue myös:

    Uusimmat