Japani järjesti dramaattisen sensaation! Saksa tylysti laulukuoroon, Espanja maalieron turvin jatkoon

Millimetripeliä päätyviivalla – Japanilta jääkylmä suihku Espanjan niskaan 1:22
Tämä millimetreistä kiinni ollut maali ratkaisi Japanin lohkovoiton ja Saksan putoamisen.

Saksan MM-turnaus päättyi lohkovaiheeseen, vaikka se voitti Costa Rican torstaina 4-2-lukemin. Japani marssi lohkovoittoon kaatamalla Espanjan 2-1.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

E-lohkon päätöskierros tarjosi uskomattomia vaiheita, kun jatkopaikat vaihtuivat otteluiden aikana useaan otteeseen joukkueiden kesken.

Espanja ja Saksa aloittivat omat ottelunsa vahvasti. Espanja siirtyi nopeasti Japania vastaan johtoon ja Saksa puolestaan sai pallon nopeasti Costa Rican verkkoon.

Otteluiden puoliajalla näytti siltä, että Espanja ja Saksa marssivat lohkosta jatkoon, mutta toisella jaksolla tilanne keikahti päälaelleen.

Japani tarjosi Espanjalle ensin kunnon shokkihoitoa. Toinen jakso oli vanhentunut vain kuusi minuuttia, kun Japani siirtyi Ritsu Doanin ja Ao Tanakan pikaosumilla johtoon. Tämä sysäsi Saksan tukalaan asemaan.

Tovia myöhemmin toisaalla oli Costa Rican vuoro järkyttää Saksaa, kun Yeltsin Tejeda toi Costa Rican tasoihin, mikä pudotti Saksan livetilanteessa lohkojumboksi. Costa Rica jysäytti toisen jättipaukun Juan Pablo Vargasin johtomaalilla ja täten Espanjakin oli tovin putoamassa jatkosta.

Kai Havertz vei kuitenkin Saksan kahdella maalillaan johtoon, mikä nosti Espanjan takaisin turvaan. Saksa voitti ottelun lopulta 4-2, mutta MM-kisaurakka päättyi silti lohkovaiheeseen.

Japani voitti lohkon kuudella pisteellään. Espanja oli toinen neljällä pisteellä ja tasapisteissä ollut Saksa jäi kolmanneksi huonomman maalieronsa turvin. Costa Rica jäi kolmella pisteellä lohkojumboksi.