Huomasitko? MM-jalkapallon valtavin sensaatio oli hengissä kolmen minuutin ajan – "Jos olisin kuullut tuosta, olisin saanut sydänkohtauksen"

Jari Litmaselta kovaa puhetta Saksan MM-kisoista pudottaneesta maalista –"Kyseenalaistan tämän tilanteen" 1:34
Jari Litmaselta kovaa puhetta Saksan MM-kisoista pudottaneesta maalista – "Kyseenalaistan tämän tilanteen."

Japanin ja Espanjan välisessä jalkapallon MM-kisojen ottelussa todistettiin torstaina hämmentäviä vaiheita. Japani voitti lopulta 2-1 vain 17,7 prosentin pallonhallinnalla ja pudotti samalla suurmaa Saksan jatkosta.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Japani valmisteli sensaationsa kahdella nopealla osumalla heti toisen jakson alussa. Voitto-osumasta riittää varmasti puhetta pitkään: millimetripeli päätyviivalla Espanjan maalin vieressä kääntyi lopulta Japanin iloksi VAR-tarkastelun jälkeen.

Pian tämän osuman ja 70. minuutilla syntyneen Costa Rican 2-1-johtomaalin jälkeen E-lohkon reaalitilanne oli noin kolmen minuutin ajan se, että Japani ja Costa Rica olivat menossa jatkoon. Näillä lopputuloksilla Saksan lisäksi myös Espanja olisi pudonnut jatkopeleistä.

– Jos olisin kuullut tuosta, olisin saanut sydänkohtauksen, Espanjan päävalmentaja Luis Enrique kauhisteli ottelun jälkeen Reutersin mukaan.

Pian Saksa kuitenkin tasoitti ja voitti lopulta 4-2, mikä riitti Espanjalle, muttei Saksalle itselleen, koska Japani piti pintansa. Japani voitti ottelun 17,7 prosentin pallonhallinnalla, mikä on alhaisin lukema voittopelissä MM-kisojen historiassa.

Espanjan taipumisessa lohkokakkoseksi saattaa olla lopulta hopeareunus, sillä nyt joukkue kohtaa neljännesvälierässä Kroatian sijaan Marokon ja väistäisi hyvin todennäköisesti Brasilian mahdollisessa MM-puolivälierässä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Enrique ei tästä välittänyt.

– En ole lainkaan iloinen. Kyllä, pääsimme jatkoon, mutta olisin halunnut lohkoykköseksi voitolla tästä ottelusta.

– Tämä osoittautui mahdottomaksi, sillä Japani teki kaksi maalia viidessä minuutissa. Tuo murskasi meidät, Enrique kertasi.

Espanja kohtaa Marokon ensi viikon tiistaina, Japani Kroatian päivää aiemmin.