"Suuren jalkapallovaltion loppu" – Saksan MM-joukkuetta lyödään täydellisestä fiaskosta ja valtavasta häpeästä

1:37
Näin dramaattinen MM-ilta eteni: Saksa putosi jatkosta – Thomas Müller selitti mahalaskua.

Jalkapallojätti Saksan taival Qatarin MM-kisoissa päättyi rumasti, kun se putosi jatkopeleistä torstaina pelatun alkulohkopäätöksen jälkeen. Saksassa konttaaminen, joka on ollut maajoukkueen trendi viime vuosina, otettiin tylysti vastaan. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Saksa voitti päätöskierroksella Costa Rican 4-2, mutta Japanin 2-1-voitto Espanjasta sysäsi sen lohkokolmoseksi. Näin Saksa jäi toista kertaa peräkkäinen MM-kisojen alkulohkoon juhlittuaan maailmanmestaruutta vuonna 2014. Lisäksi se putosi kesän 2021 EM-kisoissa jo neljännesvälierissä. 

Saksan jatkopaikka jäi lopulta millimetreistä kiinni, sillä Japanin huimaa voittomaalia Espanjasta kelattiin VAR-kopissa pitkään (video alla). 

– Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että putoaminen MM-kisoista alkulohkossa on valtava häpeä, Bildin Matthias Brügelmann kolumnoi ja otsikoi. 

– Suuren jalkapallovaltion loppu. 

Juttu jatkuu videon alla. 

1:22
Millimetripeliä päätyviivalla – tämä Japanin voittomaali Espanjan-ottelussa päätti lopulta Saksan kisat. 

Brügelmann puhuu puolestaan "jalkapallokääpiö Saksasta" ja esittelee syiksi muun muassa Saksan horjuvan puolustuksen ja päävalmentaja Hansi Flickin kykenemättömyyden kasata joukkueeseen vahvaa ydintä.

Myös Kickerin toimittaja Matthias Dersch puhuu näkökulmassaan futisjätin "kutistumisesta". Hän kuvailee tapahtunutta "täydelliseksi fiaskoksi". 

– Tästä voidaan syyttää monia aina päävalmentaja Hansi Flickistä joukkueenjohtaja Oliver Bierhoffiin ja Saksan jalkapalloliiton puheenjohtajaan Bernd Neuendorfiin

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Derschin mukaan alkulohkoavauksessa tullut tappio Japanille, vaikka Saksa johti ottelua 1-0, kuvastaa maajoukkueen viime kuukausia. 

– Tältä joukkueelta puuttui tappajan vaistoa. 

– Saksan jalkapallo koki haaksirikon kaikilla tasoilla tässä MM-turnauksessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja