Saksalaismerkiltä täyssähköfarkku lähes 600 kilometrin toimintamatkalla

Volkkarin sähköfarkku näyttää jo tuotantovalmiilta 1:30
Volkkarin sähköfarkku näyttää jo tuotantovalmiilta.

Volkswagenin täyssähköistä farmaria odotetaan markkinoille vuonna 2023. Autosta on aiemmin nähty vain niin sanottuja taiteilijan näkemyksiä, joista ei ole voinut vielä vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

Volkswagen ID. Space Vizzion näyttää lähes tuotantovalmiilta. Mikäli auton ulkonäköä verrataan markkinoille olevaan ID.3-malliin, voi jokainen todeta, että lähellä ollaan.

Mikäli ID. Space Vizzionin vannekokoa pienennettäisiin parilla tuumalla, lisättäisiin tavanomaiset ovenkahvat ja yksinkertaistettaisiin takavaloja, näyttäisi auto ID.3:n farmarimallilta, jollaiseksi sitä on kaikesta päätellen suunniteltukin.

Konseptiversio tarjoaa ihanteellisen 50:50-painojakauman, 250 kilowatin eli noin 335 hevosvoiman tehon, nelivedon ja jopa 590 kilometrin toimintamatkan täydellä latauksella – kiitos 82-kilowattituntisen akuston. Mistään moposta ei ole myöskään kyse, sillä nollasta sataan ehditään 5,4 sekunnissa.

Sisältä auto tuntuu olevan vielä enemmän konsepti kuin tuotantovalmiutta lähentelevä versio, mutta viitteet ID.3:n sisustaan ovat olemassa.

Lähde: Volkswagen

Artikkeli on osittainen uusinta vuodelta 2019.

Lue myös:

    Uusimmat