Tätä on odotettu: Volkswagen tuo markkinoille täyssähköisen farmarimallin – katso kuvat

0:39
Tältä näyttää Volkswagenin sähköfarkun konseptiversio ID. Space Vizzion.

Toistaiseksi täyssähköautoja ei ole ollut lainkaan tarjolla suomalaisittain varsin suositussa farmariluokassa. Volkswagenilla on kuitenkin kertoa iloisia uutisia perinteisempien perheautojen ystäville.

Volkswagen aikoo tuoda markkinoille täyssähköisen farkkumallin. Vielä toistaiseksi konseptivaiheessa oleva auto on nimeltään ID. Space Vizzion, jota tullaan esittelemään tarkemmin pian käynnistyvässä Los Angelesin autonäyttelyssä.

Saksalaisvalmistajan tavoitteena on ahtaa sähköfarkkuun akusto, jolla kykenisi ajamaan lähes 600 kilometriä yhdellä latauksella. Auto rakentuu samalle MEB-alustalle, jota käytetään myös muissa Volkkarin sähköautomalleissa.

Konseptiversion sisätiloissa on hyödynnetty uusiutuvia materiaaleja, kuten AppleSkin-nimistä keinonahkaa. Se on saanut nimensä valmistuksessa hyödynnettävästä hieman erikoisemmasta ainesosasta: omenamehun valmistuksessa syntyvistä jätteistä.

ID-perheen sähköfarmari saapuu Volkswagenin mukaan markkinoille vuonna 2021. Autosta tullaan näkemään eri versiot Pohjois-Amerikan-, Euroopan- ja Kiinan-markkinoilla.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja