Saksalainen tuomioistuin sen päätti: Teknojumputuskin on musiikkia

Saksalaisten viranomaisten mukaan teknojumputuskin on musiikkia ja ilta klubilla on verrattavissa iltaan konsertissa.

Verotuomioistuin Saksassa on vahvistanut sen, minkä musiikin ystävät kenties jo tiesivät: myös teknojumputus on musiikkia. Saksassa käytiin oikeutta verovähennyksistä, jotka liittyvät musiikin esittämiseen, kertoo Yahoo.

Päätöksen syynä olivat verot

Saksalaistuomioistuimen mukaan elektronista musiikkia soittavan klubin ei tarvitse maksaa korkeampaa veroa, vaan se saa saman veronalennuksen kuin muunlaisten konserttien järjestäjät.

Päätöksessään oikeus totesi, että teknoklubin "keskivertokävijä" tulee klubille kuuntelemaan musiikkia ja esimerkiksi DJ:n esitystä.

Ilta klubilla on samantapainen kuin ilta konsertissa

Oikeuden mukaan DJ:t myös "esittävät omia musiikkikappaleitaan käyttäen instrumentteja sanan laajemmassa merkityksessä". Siksi ilta klubilla on samantapainen kuin ilta konsertissa.

Oikeuden päätös lienee laiha lohtu klubeille, jotka ovat joutuneet koronaviruksen vuoksi olemaan suljettuina jo pitkään. Netissä tieto teknon musiikkiudesta on kuitenkin otettu vastaan innostuneesti.

– No, luojan kiitos, viimeinkin se on päätetty, Alan Wilkes kirjoittaa Twitterissä.

– Outoa, että tämä asia oli oikeudessa. Kuin menisi oikeuteen todistaakseen, että taivas on sininen, David Gorder kirjoittaa.

– Vain saksalainen tuomioistuin olisi tarpeeksi rohkea taklatakseen aikamme eniten mielipiteitä jakavan asian: sen, onko tekno oikeasti musiikkia, NBC:n Carl Nasman toteaa.

–Tekno voi saksalaisen tuomioistuimen mukaan olla musiikkia, mutta hyvää musiikkia se ei ole, nimimerkki Frank Drebin heittää.

"Niinpä tietysti, saksalaiset". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat