Saksa selätti todellisen ahdingon – hurja ratkaisu Ruotsia vastaan viime hetkellä!

Saksan jalkapallomaajoukkueen asema Venäjän MM-kisojen alkulohkossa oli käymässä tukalaksi. Se kuitenkin kukisti Ruotsin Toni Kroosin tälläämällä komealla viime hetken maalilla 2–1.

Pääkuvan videolla kohokohtia lauantain MM-kisaotteluista.

Ruotsi järkytti Saksaa ottelun 32. minuutilla, kun Viktor Claesson keskitti pallon rangaistusalueelle ja Ola Toivonen kurotti pelivälineeseen, nostaen sen komeasti kierteellä yli saksalaismaalivahti Manuel Neuerin.

Jo avausjaksolla pallollista peliä selkeästi hallinnut Saksa otti tahtipuikon entistä väkevämmin haltuunsa toisella puoliajalla. Tasoitus tuli jo jakson ensiminuuteilla, kun Mario Gomez tarjoili pallon vasemmalta maalille ja Marco Reus onnistui jatkamaan sen polvellaan reppuun.

Saksa vyöryi loppuminuuteilla vimmatusti Ruotsin maalille ja haki herkeämättä voitto-osumaa. Yhdessä parhaista paikoista Ruotsin maalivahti Robin Olsen oli terävänä Saksan Mario Gomezin puskun tiellä.

Julian Brandt kolisutti puolestaan lisäajalla tolppaa, joskin Timo Werner oli tilanteessa paitsiossa.

Lopulta Toni Kroos vapautti Saksan piinasta huimalla laukauksella vapaapotkutilanteesta oikeaan kulmaan. Kroos tarjosi vapaapotkun lyhyenä Marco Reusille, Reus pysäytti pallon Kroosille, ja Kroosin tarkka laukaus puhui.

Voitto oli Saksalle äärimmäisen tärkeä: tasapelilläkin sen tilanne lohkossa olisi ollut hankala, kun sillä olisi ollut kahdesta pelistä vain yksi piste.

Lohkon tilanne

Meksiko johtaa lohkoa kuudella pinnalla, ja Saksalla on Ruotsilla tavoin kolme pistettä. Etelä-Korea on nollilla. Lohkon kaksi parasta etenevät neljännesvälieriin.

Saksa kohtaa keskiviikkona alkuvaiheen päätöspelissä sitä huomattavasti kevyemmän kaliiberin joukkueen Etelä-Korean. Ruotsilla on vastassa Meksiko.

Meksikon maaliero on nyt 3–1; sekä Saksalla että Ruotsilla se on 2–2. Tasapisteissä mennään ensisijaisesti juuri kaikkien otteluiden maalierovertailuun ja sen jälkeen vertaillaan tehtyjä maaleja.

Tämän jälkeen vertailtaisiin keskinäisten otteluiden pisteitä, maalieroa ja tehtyjä maaleja. Viimeisenä vertailukohteena olisi fair-play-tilasto, ja jos myös seolisi tasan, siirryttäisiin arvontaan.

Sekin on vielä mahdollista, että alkulohkon viimeisen kierroksen jälkeen sekä Meksikolla, Saksalla että Ruotsilla olisi kasassa kuusi pistettä. Lisäksi on teoriassa mahdollista, että sekä Saksalla, Ruotsilla että Etelä-Korealla olisi kolme pistettä.