Mainos

Saksa perustaa uuden viraston päästöskandaalin vuoksi – hoitaa jatkossa mittaukset

Saksa perustaa uuden päästömittauksista vastaavan elimen palauttaakseen kuluttajien luottamusta.

Saksassa perustetaan kokonaan uusi organisaatio suorittamaan autojen päästömittauksia palauttamaan kuluttajien luottamusta. Kun Volkswagen jäi kiinni päästömittausten manipuloinnista, paljastui kuluttajille koko autoteollisuutta vaivaava päästöongelma.

Uuteen päästömittauksista vastaavaan virastoon otetaan mukaan kuluttajaorganisaatioita, paikallishallintoa, ympäristöjärjestöjä, ministeriöitä sekä autoteollisuuden edustajia. Saksan liikenneministeriön tiedottajan mukaan tällä kokoonpanolla halutaan varmistaa läpinäkyvyys ja luotettavuus ajoneuvojen testaamisessa.

Ministeriö sanoo, että uusi virasto testaa vuoden aikana arviolta 70 erimallista autoa tien päällä oikeissa olosuhteissa eikä laboratorio-olosuhteissa. Päästömittaukset ja polttoaineen kulutusta koskevat tulokset on tarkoitus tehdä julkisiksi, jotta auton ostoa suunnittelevat voivat vertailla autoja paremmin.

Saksan hallintoa on moitittu toimettomuudesta päästöjen kitkemiseksi sen jälkeen, kun Volkswagen myönsi huijanneensa päästömittauksissa Yhdysvalloissa vuonna 2015. Arvostelijoiden mielestä Saksan hallinto on myös liian läheinen Saksan valtavan autoteollisuuden kanssa.

Volkswagenin tapaus nosti esille myös EU:n omien testausten puutteen, sillä päästöjä mitataan toistaiseksi vain kansallisella tasolla. Saksa kuitenkin ajaa kansallisen testausten etuja, vaikka Euroopan komissio tavoitteleekin laajempaa valvontaa ja mahdollisuutta sakottaa autonvalmistajia rikkeistä.


---

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.