SAK vetää #viimeinenniitti-kampanjan kuvamateriaalin pois – "Kuvat tekivät tehtävänsä"

8:20

SAK on päättänyt vetää #viimeinenniitti-kampanjansa kuvamateriaalin pois siihen kohdistuneen kritiikin jälkeen.

SAK:n #viimeinenniitti-kampanjassa otettiin kantaa hallituksen kaavailemaan henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseen alle 20 hengen yrityksissä. 

Nyt ammattiliittojen keskusjärjestö on päättänyt vetää pois kampanjassa käyttämänsä kuvat, sillä ne ovat saaneet parin päivän sisällä todella paljon kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Kuvia on kuvailtu muun muassa valheellisiksi ja harhaanjohtaviksi.

Kuvamateriaali teki tehtävänsä

– Tulemme vaihtamaan kuvamateriaalia, mutta viemme kampanjaa eteenpäin samoilla viesteillä kuin ennenkin. Kuvat tekivät kuitenkin tehtävänsä, saimme irtisanomislain ja sen epäkohdat laajempaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, toteaa SAK:n kasvu ja vaikuttaminen -osaston johtaja Hannu Jouhki.

Hänen mukaansa kuvien tarkoituksena oli kuvata lain mahdollisia riskejä työpaikkatasolla tehokkaasti ja yksinkertaisesti, ja siinä ne hänen mielestään onnistuivatkin.

– Kärjistävä ja konkreettinen ilmaisu pahimmassa tapauksessa tapahtuvista riskeistä voi aina herättää keskustelua, Jouhki toteaa.

Tekstit pysyvät samana

SAK aikoo jatkaa #viimeinenniitti-kampanjaansa muuten samalla tavalla kuin ennenkin. 

– Pallo on nyt maan hallituksen nurkassa. Meidän viestinnälliset toimemme jatkuvat niin kauan kuin niille on tarvetta, Jouhki sanoo.

SAK lähetti tänään jäsenliitoilleen viestin, jossa annettiin uusia ohjeistuksia kampanjan kuvamateriaalin käytöstä. Jouhkin mukaan uutta kuvamateriaali on tulossa.

– Kuvamateriaalit on mitä on, tekstit pysyvät samana. Kuvia vaihdetaan sitä mukaa, kun niitä saadaan käyttöön.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja