Saitko joulupaketin ulkomailta? Toimi näin

Tiesitkö, että EU-alueen ulkopuolelta saapuva joululahja saa olla 45 euron arvoinen?

Mikäpä olisi mukavampi yllätys kuin joulupaketti merten takaa! Jos ystäväsi asuu toisessa EU-maassa, hän voi lähettää sinulle lahjan ilman, että sen täytyy käydä läpi tullin muodollisuuksia. Jos perheenjäsen asuu EU:n ulkopuolella, kuvaan astuu muutama sääntö.

EU-maasta saapuvat lahjatavarat ovat tullittomia ja verottomia arvosta riippumatta, mutta alkoholi- ja tupakkalahjat ovat verottomia vain tiettyyn summaan asti. Saat vastaanottaa esimerkiksi 300 savuketta tai litran väkevää alkoholia.

Mikä on "lahja"?

Jos lahja saapuu EU-alueen ulkopuolelta, se saa olla arvoltaan 45 euroa. Mikäli tämä summa ylittyy, joudut maksamaan tullit ja verot!

Lahjaksi katsotaan paketti, joka ei maksa vastaanottajalle mitään. Lahjan tulee olla esine, joka on tarkoitettu vastaanottajan tai hänen perheensä käyttöön henkilökohtaisesti.

Alkoholijuomista maksetaan aina alkoholijuomavero ja arvonlisävero, tupakkatuotteista taas tupakkavero ja arvonlisävero. Jos lahja sisältää hajuvettä tai esimerkiksi kahvia, kannattaa selvittää mahdolliset veroasiat tullin kanssa. Kahvia saa ottaa vastaan enintään 500 grammaa, teetä taas enintään 100 grammaa. Nuuskan vastaanottaminen lahjana on kiellettyä.

Hyvää joulua myös kaukana asuville ystävillemme!


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat