SaiPa aloittaa yt-neuvottelut – lomautukset ja irtisanomiset mahdollisia

4:52
SaiPa kärsi jo kauden seitsemännen tappionsa – katso SaiPA-HIFK-ottelun maalit täältä!

Jääkiekon SM-liiga-seura SaiPa aloittaa yt-neuvottelut. Seuran tiedotteen mukaan yt-neuvottelut koskevat koko Liiga-SaiPan henkilöstöä.

Seuran mukaan yt-neuvottelut joudutaan aloittamaan koronaviruspandemian aiheuttamien taloudellisesti merkittävien  tulojen menetyksien ja maksukyvyn oleelliseen heikentymisen sekä työtehtävien vähenemisen takia.

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja sen piiriin kuuluvat määräaikaisessa työsuhteessa olevat ja toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa olevat työntekijät. Yt-neuvottelut voivat johtaa työntekijöiden lomauttamisiin tai irtisanomisiin.

Liiga-SaiPa arvioi, että mahdolliset lomautukset olisivat kestoltaan 30–90 päivää ja toteutuessaan ne voisivat kohdistusa kaikkiin työntekijöihin. Mahdollisesti irtisanottavien työntekijöiden määrä on enintään kolme.

SaiPan yt-neuvottelut saadaan päätökseen seuran arvion mukaan 7. marraskuuta.

Aiemmin syksyllä SM-liiga-seuroista JYP ja Pelicans ovat käyneet henkilöstönsä kanssa yt-neuvottelut.

JYPin neuvotteluissa päädyttiin pelaajien palkkojen alentamiseen. Valmennuskaksikko Pekka TirkkonenAri Santanen puolestaan lomautettiin vuoden loppuun saakka.

Pelicans puolestaan irtisanoi yt-neuvotteluiden seurauksena kolme Lahden Pelicans Oy:n työntekijää ja yhden Pelicans ravintolat oy:n työntekijän.

SaiPan kausi jääkiekon SM-liigassa on alkanut heikosti. Se on kahdeksan pelaamansa ottelun jälkeen sarjassa viimeisenä voitettuaan otteluista ainoastaan yhden.

Viimeksi joukkue hävisi lauantaina kotonaan HIFK:lle lukemin 2–5.

Ottelun maalit voit katsoa pääkuvan videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja