Miksi JYP lomautti valmentajansa, mutta urheilutoimenjohtaja jatkaa? Pekka Tirkkoselle ja Ari Santaselle ei käynyt seuran tarjoama ratkaisu

5:11
JYP voitti Pekka Tirkkosen komennossa SaiPan viime perjantain SM-liigakierroksella.

Jääkiekon SM-liigaseura JYP päätyi yhtiön hallituksen päätöksellä lomauttamaan päävalmentaja Pekka Tirkkosen ja apuvalmentaja Ari Santasen. Toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan valmentajat eivät suostuneet yt-neuvotteluissa heille tarjottuun ratkaisuun.

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Ilves-Tappara Sub-kanavan tv-otteluna perjantaina 23.10. klo 18 alkaen.

JYP tiedotti keskiviikkona päässeensä pelaajien kanssa sopimukseen palkanalennuksista seuraavan kahden kuukauden ajalle.

– Siitä tietysti arvostan pelaajia, että he ymmärtävät tilanteen vakavuuden, toimitusjohtaja Korpela kommentoi MTV Urheilulle yt-neuvotteluiden tulosta.

JYP ilmoitti jo huhtikuussa edellisten yt-neuvotteluiden yhteydessä alentaneensa pelaajien palkkoja kaudella 2020–21. Korpela vahvistaa, että nyt sovittu alennus tulee jo aiemmin tehdyn päälle.

– Kyllä, valitettavasti.

Tirkkonen ja Santanen eivät hyväksyneet yhtiön esitystä

Päävalmentaja Pekka Tirkkosen ja tämän apuvalmentajan Ari Santasen kohdalla päädyttiin kuitenkin yllättäen lomautukseen, joka kestää joulukuun loppuun asti. Korpela myöntää yhtiön ottaneen asiassa riskin, sillä kaksikolla on nyt työehtojen mukaan mahdollisuus ottaa vastaan tarjottua työtä muualta – aivan kuin missä tahansa työssä.

Valmennusportaan henkilöstöä lomautettiin jo huhtikuussa yhdestä kolmeen kuukauteen pitkillä jaksoilla.

Syitä siihen, miksi Tirkkonen ja Santanen eivät heille tarjottuun ratkaisuun nyt suostuneet, Korpela ei avaa.

– Asioita käytiin henkilöstöryhmittäin läpi. Pelaajien kanssa löytyi yhteinen ratkaisu, ja sitten taas valmentajien kanssa tilanne oli se, että se esitys, joka valmentajille tehtiin, he eivät siihen ratkaisuun suostuneet.

– Loppuvaiheessa asioita käsitellään hallituksessa, joka teki sitten päätöksen, että kuinka asioissa edetään, Korpela kommentoi.

Maallikko tekee tästä sen päätelmän, että heidät on lomautettu, koska heillä valmennuksesta suurin palkka.

–  Tuohon en ota kantaa. Tämä on vain tehty päätös hallituksen toimesta.  Oleellista on nyt vain sopeuttaa toimintoja niin, että seura pystyy jatkamaan toimintaansa, Korpela vastaa.

Tilanteen tekee myös erikoiseksi se, että suoraan joukkueen tämänhetkiseen toimintaan vaikuttava valmennuskaksikko lomautetaan yli kahdeksi kuukaudeksi, kun taas urheilutoimenjohtaja Mikko Viitasen osalta JYP ei toistaiseksi ilmoittanut tiedotteessaan mistään muutoksista.

–  Tässä muu henkilöstö käydään läpi tämän viikon aikana, Korpela jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja