Säilytä ilotulitusraketit aattoon asti näin

Uutena vuonna miljoonat raketit värjäävät öisen taivaan. Ilotulitteiden ampuminen ei leikin asia, eikä tulitteita saa luovuttaa alaikäisille.

Ilotulitteiden myynti on jälleen alkanut. Ilotulitteita myydään 27.12.-31.12.2013 välisenä aikana.

Ilotulitteita, tähtisadetikkuja ja papatteja saa ostaa ja käyttää vain täysi-ikäiset. Vaikka myynti on jo alkanut, ilotulitteita saa ampua vain tiistaina uudenvuodenyönä kello 18.00 - 02.00.

Löytyyhän tämä merkintä raketistasi?

Yleisessä kaupassa saa olla Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukes-hyväksynnällä tai CE-merkinnällä varustettuja ilotulitteita, joissa on sekä suomen- että ruotsinkieliset käyttöohjeet. Älä osta tuotetta, jos niitä ei löydy, Tukes huomauttaa. Kiellettyjä ovat muun muassa niin sanotut pelkkään paukkuefektiin perustuvat ilotulitteet, eli paukut.

Säilytä lukkojen takana

Ilotulitteet tulisi pakata huolellisesti auton takakonttiin kuljetusmatkan ajaksi. Tukes muistuttaa, että ilotulitteita saa säilyttää samassa paikassa enintään 5 kiloa (pyromassan määrä). Ilotulitteita säilytetään lukitussa kaapissa tai lukittavassa tilassa. Säilytystilan tulee olla kuiva eikä se saa olla normaalia huoneenlämpöä kuumempi. Ilotulitteita ei saa varastoida lähelle lämmönlähteitä eikä avotulta saa käsitellä rakettien lähellä.

Ilotulitteita ei saa säilyttää ullakoilla, kellarikomeroissa tai muissa yhteisissä tiloissa.

Lähde: Tukes

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat