Sähköpostiin tulleita roskaposteja ei kannata vain poistaa – tässä syy

Mitä lukon kuva nettisivulla tarkoittaa? Tietoturva-asiantuntija kertoo, miksi ominaisuuteen ei voi enää luottaa 0:46
KATSO MYÖS: Mitä lukon kuva nettisivulla tarkoittaa? Tietoturva-asiantuntija kertoo, miksi ominaisuuteen ei voi enää luottaa.

Merkitsemällä sähköpostia tukkivat roskapostit edesautat sitä, että roskaposteja tulee jatkossa vähemmän.

Kun avaat sähköpostin, saapuneiden viestien joukossa saattaa lopulta olla vain murto-osa tärkeitä tai haluamiasi sähköposteja.

Loput ovat todennäköisesti roskapostia, jotka käyttämästäsi palvelusta riippuen saattavat suodattua suoraan roskapostikansioon tai ilmestyä muiden viestien sekaan.

Epämääräiset huijausviestit ja muuten ei-toivotut postit voivat olla hyvin ärsyttäviä ja potentiaalisesti uhata myös tietoturvaasi. Sen sijaan, että vain poistaisit ne tai jättäisit ilmoitukset "yllättävästä lottovoitosta" huomiotta, ne todella kannattaisi merkata roskapostiksi, muistuttaa Huffpost.

Merkkaaminen auttaa roskapostien tunnistamisessa

Joka kerta, kun merkkaat jonkin viestin roskapostiksi, sähköpostialustasi tai puhelimesi oppii paremmin, miltä roskaposti näyttää.

Pitkällä aikavälillä tämä pieni toimenpide siis lopulta myös vähentää sinulle asti saapuvaa roskapostia.

Kanadan Quebecissa sijaitsevan Sherbrooken yliopiston professori Pierre-Martin Tardif kertoo Huffpostille, että merkitessäsi jonkun sähköpostin roskapostiksi viestijärjestelmä arvioi kyseisen sähköpostin lähettäjän, aiheen sekä viestin sisällön.

Tardifin mukaan viestijärjestelmä saattaa peräti blokata kaikki viestit kyseiseltä lähettäjältä, jos tarpeeksi moni käyttäjä ilmoittaa niitä roskaposteiksi. 

– Jos lähettäjän sähköpostijärjestelmä lähettää paljon roskapostia, se voidaan lisätä mustalle listalle, mikä estää lähettäjän sähköpostijärjestelmää lähettämästä sähköpostia muihin järjestelmiin, Tardif selittää.

Lähde: Huffpost

Lue myös:

    Uusimmat