Sähköiskuvaara! Ikea vetää valaisimia markkinoilta

Ikea pyytää kaikkia GOTHEM-valaisimen ostaneita asiakkaita poistamaan tuotteen välittömästi käytöstä ja palauttamaan sen lähimpään Ikea-tavarataloon.

Ikea pyytää palauttamaan GOTHEM-valaisimet sähköiskuvaaran vuoksi.

Ikea vetää markkinoilta kaikki GOTHEM-lattiavalaisimet ja -pöytävalaisimet sähköiskuvaaran vuoksi, koska tavaratalo on saanut ilmoituksia joidenkin valaisinten viallisesta virtajohdosta. Viallinen virtajohto saattaa saada valaisimen metallisen rungon johtamaan sähköä, mikä muodostaa turvallisuusriskin.

Jos Ikean päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka oma valaisin toimisi, Ikea pyytää kaikkia GOTHEM-valaisimen ostaneita poistamaan valaisimen välittömästi käytöstä ja palauttamaan sen mihin tahansa Ikea-tavarataloon täyttä hyvitystä vastaan.

Takaisinveto koskee kaikkia kolmea GOTHEM-valaisinmallia: kahta pöytävalaisinta ja yhtä lattiavalaisinta.

Tavaratalo ei ole saanut yhtään ilmoitusta vahinkoihin johtaneesta onnettomuudesta, mutta sen tietoon on tullut, että kaksi asiakasta ja yksi tavaratalotyöntekijä on saanut lampusta lievän sähköiskun. Suomessa vastaavia tapauksia ei ole raportoitu.

Estääkseen onnettomuudet ja levittääkseen tietoa tuotteisiin liittyvästä riskistä Ikea vetää nyt kaikki GOTHEM-valaisimet markkinoilta.

GOTHEM-valaisimet ovat olleet myynnissä kaikilla IKEA-markkina-alueilla lokakuusta 2015 alkaen.

Lähde: Ikea

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja