Kyllä ne sähköautoilijatkin osaavat aiheuttaa pahennusta: Miten olisit toiminut, jos olisit törmännyt tällaiseen näkyyn pihassasi?

Floridalaismies oli armollinen nuorta Tesla-kuljettajaa kohtaan, vaikka rikosilmoituskin olisi ollut perusteltu.

Kuinka usein näet huoltoasemilla bensapumppuja blokkaavia sähköautoja, joiden kuljettajia ei näy missään? Et koskaan, sillä tankkausetiketti on hallussa niin polttomoottori- kuin sähköautoilijoillakin.

Sen sijaan sähköauton latauspaikalle pysäköity polttomoottoriauto on valitettavan yleinen näky ja kaikkien sähköautoilijoiden tuntema vitsaus sekä meillä että maailmalla. 

Vastaavaan törttöilyyn tosin sortuu myös osa sähköautoilijoista, sillä sähköauton latauspaikat on tarkoitettu nimenomaan lataamiseen, ei pelkkään pysäköintiin. Oma osansa on toki paikkojen puutteellisilla tai harhaanjohtavilla merkinnöillä. "Vain sähköautoille" -kyltti voi houkutella pysäköimään latauspisteelle ilman lataustarvettakin, mutta latauksen tarpeessa olevaa sähköautoilijaa ei paljon lohduta, vaikka latauspaikan käytön tarpeettomasti estänyt auto olisi Tesla.

2:09
VIDEO: Autokauppa Kamux antaa vinkit käytetyn sähköauton ostamiseen.

Moni sähköautoilija on täysin riippuvainen esimerkiksi kauppakeskusten julkisista latauspisteistä, joten sellaisen blokkaaminen omalla autollaan ilman lataustarvetta, on kaikin puolin tuomittavaa toimintaa.

Mutta sitten on näitä kavereita.

Floridalainen Phil Fraumeni heräsi viime perjantaina siihen, kun hänen puutarhurinsa tuli pyytämään, että nurmikonleikkuutta haitannut Tesla siirrettäisiin hieman sivummalle.

Fraumeni ei tosin itse omistanut Teslaa, joten puutarhurin pyyntö vaikutti kohtalaisen kummalliselta.

Etupihalla olikin vastassa odottamaton näky: Valkoinen Tesla Model 3 oli pysäköity nurmikolle, ja kaiken lisäksi latausjohto oli kiinni Fraumenin ulkopistorasiassa täysin luvattomasti.

Hän kuitenkin päätti antaa Tesla-kuskille sen verran armoa, että jäi odottelemaan, jos tämä saapuisi paikalle. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan muutaman tunnin odottelun jälkeen Fraumeni soitti poliisille.

Paikalle saapunut virkavalta sai nopeasti selville auton omistajan, joka paljastui nuoreksi mieheksi, jonka harkintakyky ei ollut aivan pelannut. Mies kertoi, että auton virta oli ollut vähissä, joten hän katsoi, että voisi ladata hieman Fraumenin seinästä.

Auto ehti olla latauksessa noin 12 tuntia, joten olisi täysin ymmärrettävää, jos Fraumeni olisi vaatinut mieheltä edes pientä korvausta kulutetusta sähköstä. Fraumeni päätti kuitenkin painaa asian villaisella.

Tapauksesta on uutisoitu lukuisissa yhdysvaltalaisissa uutismedioissa. Lukijoiden kommentit Tesla-kuskin toiminnasta ovat olleet huomattavan kitkeriä.

Lähteet: Carscoops, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja