Sähköautoilijat saivat oman edunvalvojansa

Sähköautoilijat ovat perustaneet oman edunvalvontajärjestön. Sen tavoitteena on edistää lautausverkoston kehittymistä ja siten fossiilisista polttoaineista vapaan liikenteen edistämistä.

Uusi Sähköautoilijat ry -järjestö julkistetaan tänään 11.9. järjestettävässä PopUp-sähköautopäivässä Senaatintorilla. Järjestön mukaan täyssähköautot ovat paras vaihtoehto pitkällä tähtäimellä polttomoottoriteknologian korvaajaksi. Järjestö haluaa ennen kaikkea kehittää latausverkostoa.

- Sähköautoilun yleistyminen vaatii kattavaa latausverkostoa. Vain tätä kautta sähköautoilu voi yleistyä ja korvata aidosti nykymuotoista liikkuvuutta, summaa Sähköautoilijat ry:n puheenjohtaja Kari Kallonen.

Järjestö itsessään halutaan pitää rakenteeltaan ja toimintamalliltaan kevyenä. Virallisia jäseniä järjestössä on vain muutama ydinryhmäläinen, jotka käytännön työssään nojautuvat paljon epävirallisiin sosiaalisissa medioissa aktiivisiin sähköautoilijayhteisöihin. Aktiivisimmat tahot sähköautoiluun liittyen ovat Tesla Club Finland sekä Sähköautot - Nyt -ryhmät, joihin kuuluu yli 800 sähköisen liikenteen henkilöä.

Kuva: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat