Sähköauto mielessä, mutta hintakattona 20 000 euroa? Autojätillä voi olla sinulle hyviä uutisia

Tässä on Volkswagenin alle 25 000 euron sähköauto 0:31
Katso videolta, miltä näyttää Volkswagen ID. Life -konsepti, jonka on määrä tulla markkinoille 2025. Alle 25 000 euron hintaluokkaan tähtäävän auton tuotantoversio saanee nimekseen ID.1.

Korealainen autojätti Hyundai suunnittelee tuovansa markkinoille näppärän sähköauton, jota ei ole ainakaan hinnalla pilattu.

Hyundai suunnittelee uutta edullisemman hintaluokan sähköautoa Euroopan-markkinoille. Hyundain Euroopan markkinointipäällikkö Andreas-Christoph Hofmann kertoi suunnitelmista Automotive Newsille.

– Kaikki autoalalla tietävät, että tämänkaltaisen auton hintatavoite on 20 000 euroa, Hofmann sanoi.

Uusi toistaiseksi nimeämätön sähköauto saattaisi olla seuraaja Hyundain vuonna 2020 julkaistulle i10-mallille, Autocar kirjoittaa. Pahimpia kilpailijoita lienevät esimerkiksi saman hintatason Volkswagenit, kuten e-Up.

Haasteita kuitenkin edessä

Markkinoille uutta tulokasta saadaan odotella hetki, sillä auto ei ole vielä tuotantovalmis.

Pienten sähköautojen valmistamisessa on Hofmannin mukaan omat ongelmansa ratkaistavana, sillä akut ovat painavia ja kalliita. Yhtälö on vaikea sovittaa kevyen kaupunkiauton konseptiin, varsinkin jos toimintasäde halutaan kohtuulliseksi.

Hofmannin mukaan voiton tekeminen edullisilla kaupunkiautoilla on niin ikään haastavaa, sillä pieneen tilaan mahdutettu teknologia on kallista.

Onneksi tulos ei jää yhden automallin varaan. Hyundai nimittäin aikoo julkaista yhteensä 11 uutta automallia Euroopassa vuoteen 2030 mennessä.

Hyundailla vaikuttaa menevän autoalan myllerryksessä melko hyvin. Yhtiö kasvatti myyntiään Euroopan sähköautomarkkinoilla 8,2 prosenttia vuoden 2022 alkupuoliskolla. Markkinaosuus nousi prosentilla ja on nyt 4,7 prosenttia. Myydyistä autoista oli sähköisiä 16 prosenttia.

– Olemme luottavaisia toisen vuosipuoliskon suhteen, Hofmann sanoi Automotive Newsille.

Lue myös:

    Uusimmat