Sähkö-Porsche tarjoaa 400 kilometrin toimintasäteen 20 minuutin latauksella – tekniikka suoraan Le Mans -kilpurista

Porsche on paljastanut lisää yksityiskohtia Mission E -työnimellä kulkevasta sähköautostaan.

Mission E ei ole Porschen tulevan sähköauton virallinen kauppanimi, mutta toistaiseksi saksalaisvalmistaja ei ole muutakaan nimeä konseptilleen ilmoittanut. Se kuitenkin tiedetään, että auto tulee olemaan täysin sähköinen, hevosvoimia on yli 600 ja toimintasäde yhdellä latauksella on yli 500 kilometriä.

Viimeisin faktamurunen, jonka Porsche on kertonut, liittyy auton latausjärjestelmään. Valmistajan mukaan autossa tullaan käyttämään 800-volttista järjestelmää, joka on tuttu sen Le Mans -hybridikilpa-autosta. Kasvattamalla jännitteen määrää virran sijaan, Porschen ei tarvitse käyttää autossaan niin raskaita kaapeleita, mikä auttaa pitämään kilot kurissa.

Autoblogin haastattelema Uwe Michael, Porschen sähköisistä ajoneuvoista vastaavan osaston johtaja, kertoi yhtiön tekevän tiivistä yhteistyötä muun muassa LG:n ja Panasonicin akkuosastojen kanssa. He uskovat litiumioniakkujen hyötysuhteen paranevan vuosittain jopa viidellä prosentilla.

Michaelin mukaan Porschen 800 voltin järjestelmä mahdollistaa sen, että Mission E:llä pääsee 400 kilometriä vain 20 minuutin latauksella.

Porschen sähköauto ei kuitenkaan ole ensimmäinen myyntiin ehtivä 800-volttisella järjestelmällä varustettu auto. Yhdysvaltalaisen Fiskerin hiljattain esittelemää EMotionia ollaan nimittäin tuomassa markkinoille ensi vuoden aikana – Porschea vasta vuotta myöhemmin.

***

3:40

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.