Saga Vanninen: Valmennussuhde Matti Liimataisen kanssa ohi

Seitsenottelija Saga Vanninen, 19, vaihtaa valmentajaa. Hän päättää yhteistyön Matti Liimataisen kanssa ja siirtyy Jesse Jokisen valmennukseen.

– Olen todella kiitollinen "Masalle". Hän on ensimmäinen valmentaja, joka minulla on ollut. Hänen kanssaan on tehty hyvät pohjat, jonka päälle on hyvä rakentaa huippu-urheilijan uraa, Vanninen kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

Jesse Jokinen on kymmenottelun lajivastaava, joka on tehnyt Vannisen kanssa yhteistyötä niin lajivastaavan roolissa kuin valmentajana nuorten kansainvälisissä arvokilpailuissa.

– Kysyin itse Jesseä valmentajaksi. Hän on tullut tutuksi nuorten arvokisoissa. Meillä kemiat ovat kohdanneet ja hän ajattelee valmennuksesta hyvin paljon samaan tapaan kuin Masa, Vanninen sanoo.

Liimataiselle Vannisen ratkaisu oli ok.

– Olen jo aiemmin sanonut Sagalle, että minä en ole hänelle koko hänen uransa aikainen valmentaja, joten tässä asiassa pitää jossain vaiheessa tehdä ratkaisu. Nyt se on tehty ja olen lupautunut olemaan tässä mukana, että vaihto onnistuisi, Liimatainen sanoo.

Liimataisella on ollut hiljattain tuulista. Viime vuonna Liimataisen kanssa valmennusyhteistyön päättivät Suomen kärkiottelijoihin niin ikään lukeutuvat Maria Huntington ja Miia Sillman. Aiemmin samana vuonna Liimatainen oli katkaissut yhteistyönsä dopingrikkomuksesta kolmen kuukauden toimintakiellon kärsineen pika-aituri Lotta Haralan kanssa luottamuspulan vuoksi.

"Taito- ja tekniikka-asioissa paljon työstettävää"

Vannisen harjoitteluun ei ole urheilijan itsensä ja valmentaja Jokisen mukaan luvassa suuria muutoksia.

– Sagan vahvuus on ehdottomasti todella raju tehontuotto. Se kuinka hän saa itsestään irti tai tuotettua tehoa välineeseen. Sen puolen kehittämiseen ei enää tarvitsee käyttää niin paljon energiaa. Sen sijaan taito- ja tekniikka-asioissa on paljon työstettävää. Samoin ihan perusjuoksemisessa, josta pitää tehdä teknisesti ja tehollisestikin parempaa, Jokinen arvioi.

Vannisen itsensä mukaan nopeutta pitää saada alati eteenpäin, ja lajitekniikoissa on hänen mukaansa paljon parannettavaa.

Vanninen on voittanut kaksi kertaa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja kerran saman ikäluokan Euroopan mestaruuden. Aikuisten EM-kisoissa Münchenissä hän oli tänä kesänä kymmenes.

Ennätyksensä 6 271 vuonna 2021 otelleen Vannisen lähivuosien tavoite on edetä kohti aikuisten huippua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja