Lotta Haralan ja valmentajan yhteistyö päätökseen

7:36
Videolla Tulosruudun juttu Lotta Haralan dopingrikkeestä.

Kolmen kuukauden toimintakiellon dopingrikkomuksesta kärsineen pika-aitajuoksija Lotta Haralan yhteistyö Matti Liimataisen kanssa on ohitse.

Matti Liimatainen vahvisti valmennussuhteen päättymisen MTV Urheilulle. 

 – Kyllä se pitää paikkansa. En halua asiaa enempää nyt kommentoida, Liimatainen totesi. 

Harala jäi aiemmin kiinni dopingrikkomuksesta ja sai kolmen kuukauden toimintakiellon. Tapauksessa ihmetystä herättii se, että Harala sai kilpailla kärynsä jälkeen ja tieto asiasta tuli julki vasta, kun Harala oli jo kärsinyt rangaistuksensa.

Aituria uhkasi jättisakko rikkeestä, mutta Suomen Urheiluliitto ei lähtenyt perimään urheilijalta sakkoa. Harala oli antanut elokuussa dopingnäytteen, joka sisälsi kiellettyä piristeainetta.

Kurinpitolautakunta piti päätöksessään rikkomusta tahattomana. Päätöksen mukaan on todennäköistä, että Harala oli saanut kiellettyä ainetta käyttämästään ravintolisästä, jonka pakkauksessa tai tuoteselosteessa ainetta ei mainittu.

Harala oli kuitenkin lautakunnan mukaan ottanut suuria määriä ravintolisiä käyttäessään tietoisen riskin. Hänen tekemänsä tuottamus katsottiin kolmeportaisella tasolla lievimmän rikkomuksen luokkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja