Saga Vanninen tilastokolmosena MM-seitsenotteluun – näin 20-vuotias tähti kommentoi mitaliodotuksia

Saga Vanninen lähtee tilastokolmosena Budapestin MM-seitsenotteluun – näin suomalaistähti kommentoi mitalimahdollisuuksiaan 0:37
Saga Vanninen lähtee tilastokolmosena Budapestin MM-seitsenotteluun – näin suomalaistähti kommentoi mitalimahdollisuuksiaan.

Seitsenottelija Saga Vannisen urakka Budapestin MM-kisoissa alkaa lauantaiaamuna. Tilastojen valossa Vanniselta voi odottaa huippusijoitusta.

Vanninen on toukokuussa ottelemallaan ennätystuloksella 6 391 seitsenottelun maailmantilaston neljäntenä. Kun Puolan Adrianna Sulek jäi pois Budapestista, on Vannisella paikalla olijoista kolmanneksi paras tulos tällä kaudella. 

Pääkuvan paikalla olevalla videolla Vanninen kommentoi omia mitalimahdollisuuksiaan.

Omat tavoitteensa Vanninen on asettanut realistisesti.

Kyllä uutta ennätystä haluaisin lähteä yrittämään ja toivottavasti sitä aikuisten Suomen ennätystä pystyisin hätyyttelemään.

Suomen ennätys 6 404 pistettä on vuodelta 1991 ja Satu Ruotsalaisen nimissä.

Vanninen voitti aiemmin kesällä alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden Espoossa. Meriittilistalta löytyy myös kaksi maailmanmestaruutta sekä Euroopan mestaruus alle 20-vuotiaiden sarjassa.

Nuorissa pystyy aina lähtemään voittamaan. Täällä on vähän eri tilanne. Kyllä se itsevarmuutta tuo, että pärjää nuorissa. Tietää että on oman ikäisiin nähden hyvällä tasolla, 20-vuotias Vanninen sanoo.

Vanninen on tällä kaudella parantanut ennätystään seitsenottelun kaikissa lajeissa keihäänheittoa lukuunottamatta.

Jos kovia pisteitä haluaa, melkein kaikissa lajeissa pitäisi tulla onnistunut suoritus. Heitot eivät ole ollut kauhean varmaa (tällä kaudella). Vaihdellut jonkin verran.

Seitsenottelun ensimmäinen laji 100 metrin aidat käynnistyy lauantaina kello 11.35.

Lue myös:

    Uusimmat