Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sadonkorjaajan wokki ja kurkku-ananassalaatti 20.8.2001

Julkaistu 20.08.2001 11:15

Toim. Kati Nappa

Sadonkorjaajan wokki

1 sipuli
2 porkkanaa
1/2-1 kyssäkaali
1 nauris
4 kiinteämaltoista perunaa
1/2-1 kukkakaali
2-3 rkl öljyä
2-4 tl currya
1/2-1 tl suolaa
2-3 dl vettä
300 g porsaan maustettua tai maustamatonta suikalelihaa

1. Hienonna sipuli ja leikkaa porkkanat penneiksi.
2. Leikkaa kyssäkaali ja nauris 2-4 osaan ja viipaloi palat. Leikkaa kokonaiset tai puolitetut perunat viipaleiksi.
3. Leikkaa kukkakaali nupuiksi ja viipaloi kiinteä osa.
4. Lorauta wokkipannuun tai paistokasariin tilkka öljyä ja paista lihasuikaleet. Kaada ne kasariin, lisää tilkka vettä ja hauduta sen aikaa, kun paistat kasvikset ( jos suikaleliha on tehty fileestä tai paistista se ei vaadi haudutusta erikseen).
5. Kuumenna pannussa loput öljystä ja lisää kasvikset ylläolevassa järjestyksessä (nopeimmin kypsyvät viimeeksi). Vokkaa eli paista nostellen ja sekoitellen.
6. Ripottele curry kasvisten päälle, paista hetki ja lisää lihasuikaleet ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Kypsennä 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
8. Tarjoa lisäkkeeksi leipää ja kurkku-ananassalaattia.
9. Jos jääkaapistasi löytyy currytahnaa, voit käyttää sitä curryjauheen asemesta. nesteeksi sopii myös kookosmaito.

Kurkku-ananassalaatti

2-3 avomaankurkkua
1 prk ananasmurskaa omassa liemessään
1-1 1/2 dl murskattuja suolapähkinöitä
1/2-1 rkl valkoviinietikkaa
(hienonnettua persiljaa, tilliä, korianteria tai minttua)

1. Pese kurkut hyvin ja kuori tarvittaessa. Raasta karkeaksi raasteeksi.
2. Sekoita ananasmurska, kurkkuraaste ja suolapähkinät keskenään.
3. Mausta viinietikalla ja ripottele pinnalle vihreää.

Lisää aiheesta:

MTV seurasi, miten riskialttiin suojatien ylittäminen sujui Helsingin aamuruuhkassaRuokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomioKolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 07:46
    Liikenneturvallisuus

    MTV seurasi, miten riskialttiin suojatien ylittäminen sujui Helsingin aamuruuhkassa

  • 06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomio

  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin