Mainos

Sadat suomalaiset lahjoittaneet repun vähävaraisille koululaisille: Enni sujautti antamaansa reppuun viestin – "Pärjäät varmasti"

Vähävaraisille koululaisille on heinäkuun ajan kerätty reppuja, jotta ensimmäisen koulupäivän voisi aloittaa hyvin varustautuneena. Koko Suomen laajuisen keräyksen kautta on saatu satoja reppuja, joihin on pakattu myös kannustavia viestejä ensimmäiseen päiväänsä valmistautuville koululaisille.

Se voi alkaa jo ensimmäisenä koulupäivänä. Vaatteiden ja koulutarvikkeiden vertailu luokkakavereiden kesken ja piikittely, jos osa varusteista puuttuu tai on rähjäisiä.

Tätä tilannetta vastaan kävivät taistelemaan vähävaraisten ja kriisin kokeneiden perheiden lapsia auttava hyväntekeväisyysjärjestö HOPE ry ja OP-pankki. Ne järjestivät heinäkuun ajaksi keräyksen, jossa kuka tahansa voi lahjoittaa repun tai penaalin vähävaraisten perheiden lapsille tuomalla repun pankkikonttoriin.

– Pelkästään Helsingissä reppuja on tullut 200 ja lisäksi penaaleja. Penaaleihin lisäksi usein sujautettu koulutarvikkeita, kuten kyniä ja kumeja, kertoo projektia OP-ryhmällä johtava Päivi Jääskeläinen.

Keräys toimii 52 paikkakunnalla.

”Jokainen muistaa ensimmäisen koulupäivänsä ja reppunsa”

Keräys järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin lahjoituksia tuli kokonaisuudessaan 1500. Ajatus syntyi HOPE:n Tampereen toimipisteessä, jossa asiakkaat olivat toivoneet keräystä.

Jo viime vuonna myönteistä palautetta tuli niin paljon, että keräys päätettiin järjestää uudelleen.

reppukeraus3

– Jokainen muistaa ensimmäisen koulupäivänsä ja sen, millainen reppu silloin oli selässä. Toki kierrättäminenkin on hyvä asia, mutta ensisijaisesti tarkoitus on auttaa pieniä koululaisia. On mukavampaa, kun kaikilla on uusi reppu.

Jääskeläinen kertoo, että keräys on todella koskettanut ihmisiä.

– Reppuja on valittu suurella sydämellä. Monet ovat sujauttaneet reppuihin terveisiään ensimmäiseen koulupäiväänsä valmistautuville koululaisille.

Keräys päättyi 31. päivä heinäkuuta. HOPE ry lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa koulutietään aloittaville lapsille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.