Video näyttää, kuinka sadat kokoontuivat osoittamaan mieltä Eduskuntatalolle, vain harvalla maski – poliisi ohjeisti järjestäjää: "Turvavälit eivät toteudu"

0:41
Fixit -mielenosoituksessa vaadittiin Suomen eroa EU-jäsenyydestä koronarajoituksista huolimatta – tältä eduskuntatalon edessä näytti

Poliisi on joutunut muistuttamaan mielenosoituksen järjestäjiä koronatilanteen vaatimista rajoituksista.

Eduskuntatalon edessä järjestettiin tänään ilmoituksen mukaan kello neljään jatkuva mielenosoitus. Mielenosoituksessa vaaditaan eroa EU:sta.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että se on kehottanut järjestäjiä noudattamaan Aluehallintoviraston antamaa päätöstä, jonka mukaan HUS:in alueella yli 20 hengen tilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

Ensi maanantaista alkaen yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Poliisi kertoi Twitterissä, että sen arvion mukaan turvavälit ja järjestelyt eivät olleet vaatimusten mukaisia, ja onkin kehottanut tapahtuman turvallisuudesta vastaavaa järjestäjää puuttumaan tilanteeseen. 

Helsingin poliisilaitoksen viestintäasiantuntija Juuso Metsälä kertoo, että järjestäjä on paikalla muistuttanut osallistujia turvaetäisyyksistä.

Hän kuvailee tapahtuman menneen rauhallisesti, ja tilaisuuden pitäisi loppua melko pian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja