Säästä euroja – säädä lattialämmitys oikein

Lattialämmityksen säätäminen oikein säästää energiaa ja ympäristöä. Oikein säädetyllä termostaatilla voi säästää lämmityskuluissa jopa 40 %.

Jos sinulla on kylpyhuoneessa lattialämmitys, pidä kylpyhuoneen ovi aina kiinni, ettei lämpö karkaa. 

Jos kylpyhuoneen ovi on raollaan ja jossain huoneessa on ikkuna auki, viilentää avonainen ikkuna myös kylpyhuoneen ilmaa ja lattialämmitys tekee koko ajan turhaa työtä. Kylpyhuoneen lattialämmityksellä ei kannata lämmittää koko asuntoa. Varsinkin jos lattialämmitys on sähkökäyttöinen.

Jos kylpyhuoneessa on myös kaukolämpöpatteri, kannattaa patteri säätää täysille ja sähköinen lattialämmitys minimille, jolloin se tuo vain lisämukavuutta. Kaukolämpö on edullisempaa ja ympäristöystävällisempää kuin sähköllä lämmittäminen.

Säädä näin

Säädä lattialämmityksen termostaatti siten, ettei lattia tunnu jalkapohjaa vasten lämpimältä, vaan neutraalilta. Lattia ei saa tuntua kuumalta, mutta ei myöskään kylmältä. Pinnan lämpötilan tulee olla 23–24 astetta.

Lattialämmitys kannattaa varustaa ajastettavalla termostaatilla. Ajastimen avulla lattialämmityksen voi säätää lämmittämään silloin kun lämmitystä tarvitaan. Säätämällä termostaatin oikein ajastimella voi säästöä syntyä jopa 40 %.

Pidemmän lomamatkan ajaksi lattialämmitys kannattaa sulkea kokonaan ja avata ovi muihin huoneisiin.

Lähde: Helen


Lue myös:

    Uusimmat