Säärikarvoja ajelemassa? Ota vuodenaika huomioon

Ennen kuin tartut höylään, kiinnitä huomiota myös vallitsevaan vuodenaikaan. Nimittäin talvella iho kaipaa kahta kauheammin kosteutusta ja kesällä ei ole kovinkaan suotavaa hypätä uimaan heti säärikarvojen ajelun jälkeen.

Tiesitkö, että sekä naisten että miesten karva on yhtä lujaa kuin saman paksuinen kuparilanka?

Kuinka usein höylä tulee vaihtaa?

Älä höylää liian vanhalla tai tylsällä terällä, sillä se aiheuttaa haavoja ja nirhaumia.

Höylän terä kannattaa vaihtaa silloin, kun ensimmäiset merkit terän tylsyydestä ja epämukavuudesta ilmenevät. Keskimäärin naiset vaihtavat terän noin 10 höyläyskerran jälkeen.

Jokainen sesonki tuo tullessaan muutoksia kauneudenhoitoon ja -rutiineihin. Monet naiset tuntuvat kuitenkin haluavan ihokarvoista eroon, oli sitten kyseessä kesä tai talvi, helteet tai paukkupakkaset. Eri vuodenaikoina kannattaakin kiinnittää huomiota muun muassa ihon kuntoon ennen kuin tartut höylään.

Kosteutus kaikein a ja o

Tärkeää on, että kosteutat karvat ennen höyläämistä lämpimällä vedellä: se tekee karvojen höyläämisestä lähes 60 prosenttia helpompaa.  Vältä kuitenkin vedellä läträämistä, sillä 15–20 minuutin jälkeen vesi saa ihon rypistymään ja turpoamaan, mikä voi huonontaa höyläystulosta.

Liian herkkä iho?

Gillette Venuksen teettämän kyselyn mukaan 80 prosenttia naisista ympäri maailmaa kokee säärten ihonsa herkäksi. Ihotautilääkärien mukaan tämä johtuu siitä, että karvanajon jälkeinen ihoärsytys saatetaan tulkita virheellisesti ihon herkkyydestä johtuvaksi. Tässä tapauksessa kannattaa kokeilla vaihtaa höylän terää tai tyyppiä.

Valitse myös höylä, joka sopii omalle ihollesi: esimerkiksi herkkä tai kuiva iho tarvitsee hellävaraisemman höylän.

Aloita höylääminen nilkoista ja etene ylöspäin vastakarvaan, jos haluat tarkan lopputuloksen: muutoin voit toki ajaa säärikarvat siihen suuntaan, mikä tuntuu kaikkein mukavimmilta. Älä paina höylää liian kovaa, vaan ole hellä otteissasi.

Muista aina kosteuttaa sääret voitein kun ihosi on vielä lämmin suihkun jälkeen!

Talven höyläysvinkit

– Suojaa sääriä kuivuudelta höyläämällä ne säännöllisesti. Höyläämisen aikaansaama kuorinta nimittäin auttaa pitämään ihon pehmeänä ja hehkuvana.

– Koska iho on yleensä kuivempi talvisaikaan, kannattaa ihoa muistaa rasvata säännöllisesti sekä juoda paljon vettä. Käytä karvanajogeeliä kosteuttaaksesi karvoja ja ihoa. Tavallinen saippua voi aiheuttaa kuivuutta ja hilseilyä.

– Kun olet valmis, levitä täyteläinen kosteusvoide ehkäistäksesi ihon kuivumista ja hilseilyä. Näin lukitset kosteuden ja pidät ihon joustavana.

Kesän höyläsvinkit

– Kesä ja ihanat kesämekot! Jos haluat sileät ja sängettömät sääret, kannattaa ne höylätä säännöllisesti. Höyläyksen yhtenä haittapuolena on, että se täytyy toteuttaa suhteellisen usein.

– Jos aiot suunnata kesällä rannalle tai uimaan, kannattaa sääret höylätä jo edellisenä iltana. Näin vältät auringon, suolan tai kloorin aiheuttamat ärsytykset ihollasi.

– Jos olet palanut auringossa, anna ihon parantua ennen höyläämistä.  Ärtynyttä ihoa ei kannata ärsyttää lisää karvanpoistolla.

– Tiesitkö, että höylääminen voi tehostaa rusketusta? Höylätessä poistat samalla hilseilevää ihoa, joka peittää rusketuksen hehkun.

Lähde: Gillette, Women’s Health

Lue myös:

    Uusimmat