Saarikangas tyrmää kansanedustajien palkkioiden korotuksen – "Pääministerin tulisi ilmoittaa, että näitä palkkoja ei nosteta"

Kokemuksella: Vuorineuvos Martin Saarikangas 25:04

Studio55.fi-ohjelmassa vieraillut vuorineuvos Martin Saarikangas kritisoi palkitsemiskulttuuria.

– Se että pelkkä johto palkitaan, että johdon palkkoja nostetaan ja bonuksia annetaan – ensin luetaan irtisanomisista ja sitten seuraavana päivänä, että johdon palkkioita nostetaan – on äärettömän huonoa, Martin Saarikangas sanoi Studio55.fi-lähetyksessä.

– Samoin tässä yhteydessä en voi muuta kuin päivitellä, kuinka kansanedustajien palkkoja ehdotetaan nostettavaksi. Siinä kyllä pääministerin tulisi ottaa lusikka käteen ja ilmoittaa, että näitä palkkoja ei nosteta.

Saarikankaan mielestä kansanedustajien ja johtajien tulisi olla vielä enemmän mukana talkoissa. Hänen mukaansa pelkän johdon palkitseminen lietsoo kateutta ja latistaa yhteishenkeä. 

– Kun jokainen saa palkkiota, silloin seurataan, että kaveri ei lusmua vieressä. Siinä kannustetaan toinen toistaan parempaan tulokseen. Sitä kautta tuottavuus ja kannattavuus nousee. 

Miten Suomi pärjää taloudessa Ruotsiin verrattuna? Mitä mieltä Saarikangas on taksiliikenteen vapauttamisesta kilpailulle? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat