Saapuiko brittiparlamentin "mölydraama" Suomeen? Opposition kansanedustajat innostuivat huutamaan kuorossa – näin Rinteen hallitusta grillattiin

Oppositio syytti eduskunnan kyselytunnilla hallitusta vaalilupausten pettämisestä – hoitajamitoitus viivästyy 2:24
Katso video: Näin opposition kansanedustajat huutelivat täysistunnossa!

Eduskunnan täysistuntokäyttäytymiseen näyttää pesineen uudenlainen ilmiö, joka muistuttaa suomalaista versiota brittiparlamentista tutusta välihuutelusta.

Katso yllä olevalta videolta, miten opposition edustajat innostuivat huutamaan kuorossa!

Monelle uutisia seuraavalle suomalaiselle on viimeistään lähiviikkoina tullut tutuksi brittiparlamentin "mölydraamaksikin" nimetty mölinä, kun brexitin kannattajat ja vastustajat ovat ottaneet yhteen maan parlamentissa.

Suomessa vastaavan kaltaista älämölöä ei ole toistaiseksi kuultu, mutta esimerkiksi eilen eduskunnassa nähtiin suomalainen versio, kun oppositio grillasi hallitusta ajankohtaisista asioista.

Intohimoja nostatti esimerkiksi hoitajamitoitus, kun kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tivasi, voiko Rinteen hallituksen ohjelmaan ja lupauksiin luottaa.

– Ei voi! oppositioedustajat lausuivat kovaan ääneen kuorossa.

Toinen huutokuoro intoutui yhteislausuntaan, kun Leena Meri (ps.) tiedusteli, oliko hoitajamitoitukseen liittyvästä siirtymäajasta vaikeneminen SDP:n vaalitemppu.

– Oooli, raikui salissa.

Välihuutelu ei suinkaan jäänyt tähän, vaan mölyä riitti muissakin kysymyksissä.

Lue myös:

    Uusimmat