Mainos

Sääntö-Suomi iskee jälleen? Yle: Minipossun omistajan on rekisteröidyttävä sikatilalliseksi

Minipossujen suosio Suomessa on kasvanut tasaisesti. Vaikka minipossu on kotieläin, se katsotaan tuotantoeläimeksi, joten sitä koskevat samat lait ja määräykset kuin tuotantosikoja. Minipossun omistajan onkin rekisteröidyttävä sikatilalliseksi. Asiasta uutisoi Yle.

Tällä hetkellä Eviran Sikarekisterissä on lähes 300 minipossua. Vuonna 2011 minipossuja rekisteröitiin 20, viime vuoden luku oli 42, ja sama tahti näyttää jatkuvan tänä vuonna.

Ylen haastatteleman Suomen Minipossuyhdistys ry:n rekisterivastaava Veera Heikkilän mukaan minipossujen suosion kasvulla on myös nurja puoli. Moni possu päätyy nimittäin myöhemmin etsimään uutta kotia.

– Pieni possu on kovin ihana, ja sitä usein ajatellaan samanlaiseksi lemmikiksi kuin koira – mitä se ei todellakaan ole. Sika on sika, vaikka elopaino tiputettaisiin 300 kilon lihasiasta 50 kilon minipossuun, Heikkilä kommentoi Ylelle.

Heikkilän mukaan minipossujen kanssa joudutaankin vaikeuksiin, kun sen tarpeisiin, kuten kaivamiseen ja rypemiseen ei ole varauduttu. Moni possun hankkija yllättyy myös sen koosta aikuisena.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.