Säännöt joulukortin lähettämiseen – muistathan nämä!

Sunnuntaina 13.12.2015 monessa suomalaiskodissa askarrellaan joulukortteja, sillä kotimaan 0,80 euron joulukortit tulee lähettää viimeistään maanantaina 14.12.2015.

Posti kokosi yhteen sääntöjä, joista kannattaa olla perillä, mikäli tänä vuonna joulukortit mielii lähettää ongelmitta. Huomiota kannattaa kiinnittää lähetyspäivän lisäksi muun muassa korttien painoon.

Perinteisen joulukortin voit jättää joko kirjelaatikkoon tai postiin. Perinteisen kortin lisäksi joulukortit voi laittaa matkaan myös puhelimella tai netin kautta. Tällöin korteissa voi käyttää itse otettuja kuvia.

Joulukortti saa painaa enimmillään 50 grammaa. Joulukorteissa on rajoitteita myös koon suhteen: kortin minimikoko on 9 x 14 senttimetriä ja maksimikoko 25 x 35,3 senttimetriä.

Mikäli joulukortit askartelee itse, suositellaan, että ne pakataan erillisiin kirjekuoriin. Tämä vähentää epätavallisen muotoisten korttien rikkoutumisen sekä koristeiden irtoamisen todennäköisyyttä.

Kotimaan 0,80 euron joulukortit tulee lähettää viimeistään 14.12.2015. Ykkösluokassa lähetettävät joulutervehdykset ehtivät jouluksi, kun ne postitetaan viimeistään maanantaina 21.12. Joulupaketit on lähetettävä viimeistään 18.12., niin ne ehtivät pyhiksi perille.

Lähde: Posti 

Lue myös:

    Uusimmat