Mainos

Säähän käänne loppuviikosta: Sateet ja ukkoset saapuvat – lämpötila romahtaa jopa 15 astetta!

1:44

Helteistä kannattaa nyt vielä iloita, sillä ensi viikolla ollaan jälleen ajankohdalle tyypillisemmissä lämpölukemissa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tänään ja huomenna nautiskellaan vielä korkeapaineen suomista helteistä, minkä jälkeen sää alkaa hiljalleen muuttua.

Keskiviikosta lähtien loppuviikolle onkin odotettavissa mahdollisia sade- ja ukkoskuuroja.

Pohjoisessa jopa 15 asteen romahdus

Kuuroja voi esiintyä missä päin Suomea tahansa, eli mikään paikkakunta ei ole käytännössä suojassa, Manninen kertoo. Samalla lämpötilatkin laskevat.

– Eniten viilenee Pohjois-Suomi, kun kylmä rintama virtaa yli torstain ja perjantain aikana. Lämpötilat suorastaan romahtavat alaspäin noin 15 astetta, meteorologi sanoo.

Etelä- ja Itä-Suomessa lämpö jatkuu loppuviikkoon, ja idässä voidaan torstaina käydä jopa 25 asteessa. Viikonloppuna Etelä- ja Keski-Suomessa pysytellään parhaimmillaan 20 asteen hujakoilla.

Paluu "normaaliin"

Nyt Suomea hemmotellut lämpöaalto on ollut toukokuulle tavanomaista lämpimämpi. Ensi viikon ennusteiden perusteella luvassa ei vaikuta olevan mitään ajankohdasta poikkeavaa.

– Voisi sanoa, että tulee paluu normaaliin. Ylimmät lämpötilat voivat olla noin 20 astetta. Ei ole kuitenkaan poissuljettua, että ensi viikollakin mitattaisiin hellettä, Manninen kertoo.

Toukokuun lopun lämpötilat näyttäisivät olevan etelässä keskimäärin yli 15 asteen lukemissa. Kesäkuun alku voi olla etelässä lähempänä 20 astetta, pohjoisessa muutaman asteen viileämpää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.