Saa oman lautasen – lukijoiden parhaat keinot ampiaisten karkottamiseksi

Ampiaisia tuntuu olevan loppukesästä joka paikassa. Kuningatar jättää tällöin pesän ja hakee talvehtimispaikan. Työläiset taas joutuvat toimettomiksi, kun niillä ei enää ole toukkia hoidettavinaan.

Nämä olosuhteet ovat omiaan ajamaan ampiaiset jopa sisätiloihin ruoanhakumatkallaan. Kerroimme eilen vantaalaismiehen ampiaiskarkottimesta ja nyt MTV Lifestylen lukijat vinkkaavat parhaat keinonsa, joilla ampiaiset pysyvät aisoissa:

1. Facebook-vastaaja suosittelee tuhoamaan pesät:

– Vesi ja hiekka heti keväällä, kun kuningattaret lentelevät pesänperustamispuuhissa. Eli estetään heti alkuunsa niiden yritykset. Myöhemmin vahva myrkky ja hiekalla peittäminen tepsii.

2. Toinen Facebook-vastaaja taas luottaa humaanimpaan keinoon, ovathan ampiaiset hyötyhyönteisiä:

– Yleinen hyönteisten karkottaja, varmaan menee myös ampiaisille: Kääri alumiinipaperiin pala tuoretta kurkkua ja laita paikkaan, jossa istut. Itselläni on ulkona pöydällä pienessä lasisessa maljassa.

3. Kolmas Facebook-vastaaja aikoo kokeilla ampiaispesää muistuttavaa karkotinta. Se ripustetaan pihalle, jolloin ampiaiset luulevat tunkeutuvansa toisten reviirille.

4. Nimimerkki Marja-Liisa Huuhtanen kertoo kattavansa ampiaisille oman lautasen:

– Olen ruokkinut ampiaisia yli 30 vuotta kesäisin hunajalla, mehulla ja joskus oluella, lihalla ja kalalla. Alunperin syy oli, että kun saavat oman lautasen saa omani olla rauhassa. Yksi aina ilmoittaa, että lautanen on tyhjä, eikä anna periksi ennen kuin uutta pöperöa haen. Yksi lentää postilaatikolle perässäni. Yksi tunkee autoon mukaan kauppareissulle. Muutaman olen saanut suuhuni tölkistä, vaan eivät ole pistäneet. Olen vahingossa laittanut tuolinjalan pesäkoloon. Lauma lensi ympärilleni, ja ajattelin että nyt kävi köpelösti. Vaan yksikään ei pistänyt.

Nimimerkki Tiina Bellet on Huuhtasen kanssa samoilla linjoilla:

– Kun pörrää puutarhapöydän ja lautasten ympärillä, annetaan muutama pala ruoastamme. Eivät enää pörise edessämme vaan syövät tyytyväisinä omaa annostaan. Lapsetkin tykkäävät katsella.

Lue myös:

    Uusimmat